Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:49 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Expozitie - Pavilionul Expoziţional Mamaia

ro

29 May, 2014 18:10 2072 Marime text
  În perioada 28-31 mai 2014, Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa organizează, sub patronajul Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, cea de-a XXII – a ediţie a târgului naţional, cu participare internaţională, EXPOAGROUTIL 2014, târg specializat în tractoare, maşini şi utilaje pentru agricultură, utilaje pentru industria alimentară, substanţe pentru protecţia şi fertilizarea plantelor, seminţe, produse ecologice, finanţări şi asigurări pentru agricultură, etc.
 
Expoziţia se desfăşoară la Pavilionul Expoziţional Mamaia şi se întinde pe o suprafaţă de 3650 mp, fiind a doua ediţie ca mărime, după cea din anul 2012. La eveniment participă cu stand 47 de firme (45 româneşti şi 2 străine), care sunt reprezentantele unui număr de peste 150 de producători. Din cele 45 de firme româneşti participante, 15 sunt din judeţul Constanţa, respectiv 32%.
Aproape toate judeţele ţării sunt reprezentate de restul firmelor participante, Municipiul Bucureşti aflându-se pe primul loc, cu o pondere de 22%.
 
Comparativ cu situaţia de la ediţia precedentă a expoziţiei EXPOAGROUTIL, din anul 2013, atât în ceea ce priveşte suprafaţa expoziţională totală utilă, cât şi numărul participanţilor, se înregistrează valori sensibil egale, în anul 2013 participând un număr de 45 de firme, care au ocupat o suprafaţă de 3600 de mp.
 
În cadrul expoziţiei vor avea loc, de asemenea, reuniuni profesionale de profil, organizate în parteneriat cu Camera Agricolă Judeţeană Constanţa şi Centrul Enterprise Europe Network Constanţa, reuniuni care vor fi susţinute de către personalităţi din învăţământ şi cercetare, specialişti şi demnitari din ministere, reprezentanţi ai unor organisme şi instituţii naţionale şi internaţionale.
 
Programul de vizitare este între orele 1000 şi 1800, în zilele de miercuri, joi şi vineri, şi între orele 1000 şi 1300 în ziua de sâmbătă (31 mai). Manifestările se vor încheia cu Festivitatea de închidere, care va avea loc în data de 31 mai, ora 1300.
 
Târgul EXPOAGROUTIL rămâne în continuare una dintre cele mai mari manifestări de acest gen din ţară. Urmează ca, pe măsura depăşirii problemelor cu care se confruntă agricultura, în mod special în zona de sud-est a ţării, acest eveniment expoziţional să manifeste un trend ascendent, aşa cum am fost obişnuiţi în ultimii ani.
 
 Lucia Calenici
Purtător de cuvant

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii