Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:10 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Criza economică poate fi o ocazie de întărire a relaţiilor economice dintre Grecia şi România"

ro

29 Jun, 2011 23:13 1162 Marime text

Bucureşti, 29 iunie: Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi Ambasada Republicii Elene la Bucureşti, în colaborare cu Camera de Comerţ Bilaterală România-Grecia şi Organizaţia de Promovare a Exportului din Grecia (HEPO) au organizat „Forumul de afaceri România-Grecia: perspective şi oportunităţi". Evenimentul a fost prilejuit de vizita Excelenţei Sale dl Karolos Papoulias, Preşedintele Greciei în România.

Preşedintele CCIR, E.S. dl Mihail M. Vlasov a subliniat importanţa acestei vizite, care reprezintă nu doar un gest de prietenie, ce „leagă cele două ţări, ci şi o garanţie a întâlnirii celor două ţări în curbura lor ascendentă, ajutând astfel la depăşirea acestui moment vitreg al economiei şi la cimentarea relaţiilor dintre oamenii de afaceri".

Preşedintele Greciei a apreciat prezenţa numeroasă a participanţilor la Forum ca fiind un semn care certifică dorinţele tuturor în vederea intensificării relaţiilor economice bilaterale. „Una din priorităţile Greciei este întoarcerea către spaţiul balcanic, în care activează peste 5 000 de societăţi comerciale cu capital grecesc, cu o investiţie de 12 miliarde de euro, fapt care atestă dorinţa constantă de a întări relaţiile comerciale în această zonă", a declarat domnia sa.

Radiografia cooperării dintre cele două state a fost prezentată de dl Claudiu Stafie, secretar de stat în cadrul Ministerului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, care a subliniat tendinţa de creştere a schimburilor comerciale dintre cele două ţări, în primul trimestru al anului 2011, prezentând totodată şi măsurile aplicate de Guvernul României pentru redresarea economică a României şi pentru accentuarea atractivităţii economiei naţionale pentru investitorii străini.

La finalul evenimentului companiile greceşti care activează în sectoare precum: industria alimentară, turism, energie regenerabilă, software, pompe industriale, echipament de protecţie incendiu, laborator de diagnostic molecular şi DNA, servicii şi echipamente pentru protecţia mediului ş.a au participat la întâlnirie programate cu reprezentanţii firmelor româneşti.

Direcţia Reprezentare Camerală

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii