Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:50 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conducerea Sistemului Cameral din Romania in vizita la Presedintia Republicii Moldova

ro

24 Jun, 2010 15:23 1259 Marime text

Conducerea Sistemului Cameral din România în vizită la Preşedinţia Republicii Moldova

Bucureşti, 24 iunie:  O delegaţie a Sistemului Cameral din România, condusă de preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Excelenţa Sa dl. Mihail M. Vlasov  face o vizită oficială în Moldova, la invitaţia preşedintelui interimar al Republicii Moldova, Excelenţa Sa dl. Mihai Ghimpu.

În cuvântul său de bun venit adresat oaspeţilor din România, preşedintele Republicii Moldova a subliniat că este “foarte important pentru economia noastră să se integreze în grupul statelor europene. De aceea v-am invitat să deschideţi o reprezentanţă a Camerei de Comerţ şi Industrie a României la Chişinău,  cu atât mai mult cu cât sunt convins că ar oferi o încredere mai mare oamenilor de afaceri din România”.

La rândul său, preşedintele Camerei Naţionale, E.S. dl. Mihail Vlasov a menţionat votul în unanimitate dat de colegiul de conducere propunerii de deschidere a reprezentanţei CCIR în Republica Moldova, „legitimând atât importanţa obiectivă a acestui instrument de cooperare, cât şi factorul afectiv ce leagă cele două ţări”.

Delegaţia Sistemului Cameral din România a mai avut de asemenea întâlniri cu dl. Gheorghe Cucu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Republicii Moldova şi cu dl. Dorin Chirtoacă, primarul general al Municipiului Chişinău.

În perioada 22 - 25 iunie, se desfăşoară la Chişinău forumul 'Moldova Business Week 2010' , cu tema “Criza mondială - provocări şi noi oportunităţi pentru economia Moldovei”, care va avea loc în incinta Palatului Republicii din Chişinău, eveniment organizat de Guvernul Republicii Moldova în parteneriat cu Vienna Economic Forum.  Printre subiectele abordate cu ocazia acestui eveniment se numără oportunităţile investiţionale din Republica Moldova, climatul investiţional, tendinţele şi prognozele economiei Republicii Moldova, etc.

Pe perioada desfăşurării forumului, va avea loc o întâlnire dedicată oamenilor de afaceri din România şi Republica Moldova, prilej pentru a revigora bunele relaţii dintre comunităţile de afaceri din cele două ţări.

Biroul Imagine Sistem Cameral
Direcţia Relaţii Publice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii