Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:32 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - Camera de Comert si Industrie a Romaniei

ro

23 Jul, 2014 15:36 2129 Marime text
Domnului Eugen Terteleac i s-au retras împuternicirea de reprezentant al Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi dreptul de a folosi sigla CCIR.

CCIR a întreprins demersurile necesare pentru a aduce la cunoştinţa autorităţilor centrale din România, respectiv Guvernul României, Senatul României, Camera Deputaţilor, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Economiei, precum şi Ambasadei României la Roma, faptul că domnul Eugen Terteleac nu mai are nici un drept de a reprezenta interesele Camerei Naţionale.

Antecedentele domnului Terteleac în a pretinde că reprezintă instituţii care de fapt nu îl recunosc ca persoană desemnată au fost semnalate în dese rânduri în presa română şi italiană, de Ambasada României la Roma şi de Ministerul Afacerilor Externe din România.

Practica domnului Terteleac de a trimite invitaţii la pseudo-evenimente la care autorităţile române au refuzat participarea, dar ale căror nume erau trecute în programul evenimentului, a fost de natură să provoace confuzie şi să afecteze percepţia României şi a mediului de afaceri românesc în Republica Italiană.

De asemenea, considerăm că încercarea de clonare a CCIR în Italia reprezintă un fapt de o gravitate excepţională care aduce prejudicii majore de imagine intereselor româneşti în această ţară parteneră. Utilizarea unor formulări menite să sugereze existenţa unor evenimente organizate în comun de statul român şi de statul italian, precum „Forumul economic România-Italia” este de natură să inducă în eroare investitorii de bună credinţă.

Camera de Comerţ şi Industrie a României consideră că afirmaţiile nepotrivite şi jignitoare ale domnului Eugen Terteleac, făcute la un post de televiziune cu o largă audienţă, la adresa celei mai reprezentative organizaţii a mediului de afaceri din România, afectează în mod negativ imaginea comunităţii de afaceri din România şi din Italia.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii