Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:59 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul României în Uzbekistan în vizită la Palatul Camerei de Comerţ şi Industrie a României

ro

21 Jun, 2012 17:50 1378 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ

Ambasadorul României în Uzbekistan în vizită la Palatul Camerei de Comerţ şi Industrie a României

Bucureşti, 19 iunie 2012: Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Ilfov, Domnul Dumitru Dan a avut o întâlnire de lucru cu E.S. Domnul Romeo Stanciu, Ambasadorul României în Republica Uzbekistan, la Palatul Camerei Naţionale, sala Icoanelor.
E.S. Domnul Ambasador a fost însoţit de Domnul Costin Ciobanu, Secretar, în cadrul Ministerul Afacerilor Externe al României, care urmează să preia în perioada următoare postul de Consilier Economic în cadrul Ambasadei României din Taşkent.
E.S. Domnul Ambasador a punctat oportunităţile care se deschid pentru România odată cu dezvoltarea relaţiilor de colaborare cu Uzbekistanul, această ţară reprezentând un teren foarte atractiv dar insuficient explorat.
Cu o suprafaţă de 440 de mii km2 şi o populaţie de peste 28 mil. de locuitori, Uzbekistanul reprezintă cea mai mare ţară din Asia Centrală, fiind în acelaşi timp foarte bogată în resurse naturale.
„Uzbekistanul a descoperit rezerve de aur, uraniu, cupru, gaze naturale, fosfor în cantităţi care sunt cele mai mari atât în CSI cât şi în întreaga lume. Prin stocurile de aur, cupru şi uraniu, Uzbekistanul ocupă locurile 4, 11 şi respectiv 8 în lume, iar după cantităţile de aur şi uraniu extrase, Uzbekistanul ocupa locurile 7 şi respectiv 12 în lume”, a precizat E.S. Domnul Ambasador.
La rândul său, Preşedintele CCI Ilfov a împărtăşit din experienţa sa în calitate de om de afaceri, precizând că este necesară în prezent o orientare către ţările mai puţin cunoscute, dar care au un potenţial de dezvoltare ridicat.
“Ne face o deosebită plăcere să vă avem în calitate de oaspete la Camera de Comerţ şi Industrie a României, bunele relaţii cu Misiunile Diplomatice fiind dintotdeauna o prioritate pentru Sistemul Cameral, reprezentând principalul instrument de colaborare şi de cunoaştere a mediului de afaceri din străinătate”, a menţionat Domnul Preşedinte Dumitru Dan.
În cadrul întâlnirii de lucru au fost analizate, de asemenea, perspectivele de colaborare bilaterală şi factorii ce pot îngreuna dezvoltarea relaţiilor economice. Deşi au fost luate măsuri pentru facilitarea pătrunderii investiţiilor străine în Uzbekistan, una din probleme cu care se confruntă investitorii străini este cea legată de riscul inconvertibilităţii monedei şi regimul politic restrictiv.
La finalul întâlnirii Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Ilfov i-a urat Domnului Ambasador realizări deosebite în munca sa, promovând totodată posibilitatea organizării unor misiuni economice atât la Bucureşti cât şi la Taşkent.
Camera de Comerţ şi Industrie a României
Direcţia Reprezentare Camerală - Biroul Relaţii Externe

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii