Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Un nou proiect de cooperare in afaceri romano-bulgar a fost lansat la Constanta!

ro

16 Aug, 2010 15:27 1432 Marime text

BU.RO.COOP
   Un nou proiect de cooperare în afaceri româno-bulgar a fost lansat la Constanţa!

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură lansează proiectul „Camere de Comert din Romania si Bulgaria in favoarea cooperarii transfrontaliere” - BU.RO.COOP,  finanţat de Programul de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007 – 2013 (Contract nr. 29334/5.05.2010).

Proiectul BU.RO.COOP a fost iniţiat de Camera de Comerţ şi Industrie Dobrici, Bulgaria, în parteneriat cu  Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură şi are ca scop:
§ Crearea a două centre de cooperare economică în cadrul camerelor de comerţ din Dobrici şi Constanţa, care vor furniza servicii de informare, asistenţă, consiliere şi sprijin firmelor interesate în dezvoltarea de relaţii de afaceri transfrontaliere; 
§ Crearea şi furnizarea de servicii pentru internaţionalizare întreprinderilor mici şi mijlocii (servicii de marketing şi participare la târguri).

Proiectul include activităţi cum ar fi cele de cooperare economică - crearea ar două centre de cooperare în Dobrici şi Constanţa, participarea în comun a companiilor româneşti şi bulgăreşti la târguri şi evenimente business-to-business în Dobrici, Sofia şi Constanţa, crearea unei asociaţii româno-bulgare pentru cooperarea de afaceri transfrontalieră, organizarea de cursuri profesionale pentru companiile interesate în activităţi transfrontaliere, precum şi acţiuni de promovare a proiectului şi programului de finanţare. Peste 50 de firme româneşti şi bulgăreşti vor beneficia în mod direct de activităţile proiectului, iar 20 de întreprinderi vor participa la cursul de instruire profesională pe teme de internaţionalizare. Cele două centre de cooperare economică vor crea un mediu favorabil pentru o creştere economică integrată, alternativă şi inovativă a zonelor Dobrici şi Constanţa, având acces la instrumente de marketing aprofundate şi urmând sa fie operate de câte trei persoane.

Proiectul va fi implementat în zonele Constanţa şi Dobrici, în perioada 20.05 2010 - 20.09.2011, iar bugetul total alocat pentru atingerea obiectivelor şi rezultatelor este de 815,253 euro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii