Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:48 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Dubla aniversare pentru CCINA Constanta

ro

22 Jul, 2010 21:00 1550 Marime text

COMUNICAT DE PRESA

Dubla aniversare pentru CCINA Constanta:

130 de ani de la infiintarea primei Camere de Comert a Dobrogei, la Constanta si 20 de ani de la reinfiintarea Camerei, sub numele de "Camera de Comert, Industrie si Navigatie Constanta"

Prima Cameră de Comerţ a Dobrogei a fost înfiinţată la Constanţa, în anul 1880, prin Decret Regal, sub numele de "Camera de Comerţ a Circumscripţiunei XV", cuprinzând comercianţii din judeţele Constanţa şi Tulcea.

Desfiinţată de Regimul comunist, odată cu toate celelalte Camere de Comerţ teritoriale din România, CCINA Constanţa a fost reînfiinţată în anul 1990, în baza prevederilor Decretului Lege ne.139/1990, fiind recunoscută prin Hotărârea Guvernului României nr. 799/23 iulie 1990, sub denumirea de "Camera de Comerţ, Industrie şi Navigaţie Constanţa".

Ulterior, ca urmare a hotărârii Adunării generale a membrilor Camerei din aprilie 1996, denumirea acesteia a fost completată, devenind "Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa".

In cursul lunii septembrie a.c., CCINA Constanţa va organiza un eveniment aniversar, în cadrul căruia va fi prezentată şi o scurtă monografie privind activitatea Camerei, începând cu anul 1880. De asemenea, vor fi acordate diplome speciale pentru persoanele care au făcut parte din Colegiul de Conducere al Camerei, începând cu anul 1990.

Cu prilejul acestei duble aniversări, Conducerea CCINA Constanţa urează tuturor membrilor săi succes în afaceri, pentru a trece cu bine această perioadă dificilă, de gravă criză economică şi financiară, pe care o traverseză România, alături de multe alte ţări din Europa şi din întreaga lume.

Colegiul de Conducere al CCINA Constanţa

Preşedinte

Mihai DARABAN

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii