Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:14 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Electrocentrale Oradea cumpara motorina in valoarea de peste 1 milion lei prin BRM

ro

15 May, 2009 18:49 2447 Marime text

Nr.4276/15.05.2009

Electrocentrale Oradea cumpără motorină în valoarea de peste 1 milion lei prin Bursa Română de Mărfuri

ELECTROCENTRALE ORADEA SA a achiziţionat 600 tone motorină Euro 5, în şedinţa de tranzacţionare organizată în data de 14.05.2009, în Ringul produselor petroliere al BRM Terminal Oradea.

Pentru şedinţa de tranzacţionare desfăşurată la sediul BRM Terminal Oradea, a fost înregistrat un ordin iniţiator de cumpărare motorină Euro 5, aparţinând companiei ELECTROCENTRALE ORADEA SA.

Au fost înregistrate două ordine de sens contrar de vânzare aparţinând societăţilor: UNICOM HOLDING SA şi OSCAR DOWNSTREAM SRL. Preţurile iniţiale oferite de cele două societăţi s-au cifrat la: 2.400 lei/tonă - preţ oferit de Unicom Holding SA şi 2.190 lei/tonă - preţ oferit de Oscar Downstream SRL.
În urma licitaţiei cu strigare, care a avut loc în ringul bursier, preţul a scăzut spectaculos, cifrându-se, în final, la 1.846 lei/tonă. Acest preţ, solicitat de Oscar Downstream SRL a fost acceptat de ELECTROCENTRALE ORADEA SA. Preţul este fără acciză şi TVA, include transportul şi alte cheltuieli legate de îndeplinirea contractului, iar condiţia de livrare este franco depozit achizitor. Valoarea totală de tranzacţionare se cifrează la 1.107.600 lei.
De la începutul anului până în prezent, în Ringul produselor petroliere al BRM au fost înregistrate 55 tranzacţii, cu o valoare totală de tranzacţionare de peste 126 milioane lei, printre clienţi numărându-se: CFR Calatori Regionala Cluj, Regionala Iasi si Regionala Timisoara, CNCF CFR Sucursala Regionala CF Timisoara, Posta Romana Direcţia Regionala Galati, Compania Naţională a Huilei, Societatea Naţională a Sării, Electrocentrale Oradea, Electrica Serv Transilvania Nord, Metrorex, Transport Local Oradea, Transport Public Local Suceava, unitati ale Ministerului Apararii Nationale, Aeroportul Internaţional Henry Coandă Bucureşti, Administraţia Fluvială a Dunării de Jos.
Despre BRM: Bursa Română de Mărfuri este o companie privată de interes public, înfiinţată  în noiembrie 1992, prima şedinţă de tranzacţionare având loc în data de 10 decembrie 1992. In prezent, BRM a dezvoltat, în acord cu prevederile Legii nr. 357/2005, mai multe tipuri de pieţe de interes public, activitatea principală fiind axată pe Piaţa la disponibil şi Piaţa licitaţiilor. Pe Piaţa la disponibil se tranzacţionează mărfuri fungibile, standardizate, cotate la bursa de mărfuri, în cele  9 ringuri: produse petroliere, energie electrică, gaze naturale, cărbune, mărfuri generale, materiale de construcţii, legume şi fructe, cereale şi ringul contractelor de procesare combustibili. În anul 2007, BRM a emis în premieră pentru piaţa românească primele cotaţii  la produse petroliere. Pe Piaţa licitaţiilor se derulează proceduri de achiziţii, vânzări, închirieri şi concesiuni, BRM fiind cel mai important consultant în domeniul achiziţiilor publice de produse, servicii şi lucrări pentru orice tip de autoritate contractantă. Activitatea BRM se desfăşoară la sediul central din Bucureşti şi prin reţeaua teritorială care numără 35 terminale.

BIROUL DE PRESA

Laura Severin
Biroul de Presa
Bursa Romana de Marfuri
Tel: +4021.317.16.45; +40372.196.530
Fax: 021317.28.78
Mobil: +4.0728.859.031
E-mail: l.severin@brm.ro

www.brm.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii