Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:51 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UniCredit Tiriac Bank si ERGO Asigurari de Viata demareaza operatiuni comune de bancassurance

ro

17 May, 2010 18:02 1658 Marime text
Bucureşti, 17 Mai 2010 UniCredit Ţiriac Bank şi ERGO Asigurări de Viaţă au început vânzarea asigurărilor de viaţă prin intermediul reţelei băncii. Parte a unei colaborări mai largi pe pieţele europene între grupurile UniCredit şi ERGO, activităţile de bancassurance din Romania vor completa oferta de produse financiare ale UniCredit şi vor marca intrarea grupului ERGO Asigurări pe piaţa româneasca.

"Am încredere ca acest parteneriat va fi unul de succes şi că principalii beneficiari - clienţii noştri - vor percepe corect beneficiile propuse, rolul hotarâtor în acest demers avându-l forţa noastră de vânzări", a declarat Zoltan Major, Vicepresedinte responsabil cu Divizia Retail a UniCredit Ţiriac Bank.

"ERGO Asigurări de Viaţă, este prima companie a Grupului de Asigurări ERGO care îşi începe activitatea în Romania. Deşi Romania trece printr-o perioadă economică dificilă, angajamentul ERGO este pe termen lung, ţinând seama de potenţialul atractiv al pieţei româneşti de asigurări", a declarat Ina Creţoiu, CEO al ERGO Asigurări de Viaţă SA.

Pentru început, sucursalele UniCredit Ţiriac Bank vor oferi clienţilor produse de tip unit linked ERGO LifeInvest - produse financiare complementare ofertei tradiţionale bancare.

UniCredit Ţiriac Bank şi ERGO Asigurări de Viaţă au în vedere extinderea ofertei de produse comune.

Activitatea de bancassurance are la bază parteneriatul dintre Grupurile UniCredit şi ERGO, demarat în anul 2007. In România, acesta este adus ca urmare a succesului înregistrat pe pieţele Germaniei şi Austriei şi dorinţei comune de dezvoltare a colaborării pe pieţele din Europa Centrală şi de Est. Începând din toamna anului 2008, cele două grupuri colaborează şi pe piaţa Sloveniei, urmată din ianuarie 2009 de cele ale Ungariei şi Slovaciei, având sprijinul ERGO Austria Internaţional AG.

Pentru UniCredit şi ERGO, Romania reprezintă o ţară importantă în strategia internaţională de dezvoltare, datorită potenţialului de creştere economică şi de creştere a standardelor de viaţă ale populaţiei, ceea ce conduce la o creştere a cererii pentru produse de asigurare.

Despre Grupul UniCredit

Grupul UniCredit este o institutie financiara internationala foarte importanta, cu prezenta puternica in 22 de state europene si cu birouri in alte 27 de piete, cu aproximativ 9.800 de unitati si peste 165.000 de angajati la 31 decembrie 2009.

UniCredit este lider al pietei din Europa Centrala si de Est, unde este unul dintre cei mai importanti jucatori din piata bancara, cu o retea de aproximativ 4.000 de unitati. Grupul are activitati in urmatoarele statele central si est-europene: Azerbaijan, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Ungaria, Letonia, Lituania, Kazahstan, Kirghistan, Polonia, Romania, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia siUcraina.

Despre UniCredit Tiriac Bank

UniCredit Tiriac Bank face parte din reteaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala si de Est. UniCredit Tiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiaza in prezent 515.000 clienti activi prin intermediul a 241 de sucursale. In Romania, grupul ofera o gama larga de produse specializate si servicii si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities Romania, UniCredit CAIB Romania, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Finance (UCFin) si UniCredit Business Partner.

Despre Grupul ERGO

Cu o valoare cumulată a primelor de asigurare de 19 miliarde € in 2009, ERGO este unul dintre cele mai importante grupuri de asigurări din Europa. La nivel mondial, ERGO este prezent în peste 30 de ţări, concentrându-se în special în Europa şi Asia. În Europa, ERGO este nr.1 în asigurări de sănătate şi cheltuieli judiciare, iar pe piaţa de origine, Germania, Grupul ERGO este unul dintre liderii pieţei. Peste 50.000 de persoane lucrează pentru ERGO, fie ca angajaţi, fie ca agenţi de vânzare.

ERGO oferă o gamă largă de produse de asigurare, dar şi produse de investiţie, luptând pentru a fi întotdeauna alegerea Nr.1 a clienţilor atunci când vine vorba de asigurări şi acumulare. Peste 40 de milioane de clienţi au încredere în serviciile, expertiza şi siguranţa oferite de Grupul ERGO şi companiile afiliate. În Germania, 20 milioane de clienţi au încredere în branduri puternice ale Grupului ERGO ca D.A.S., DKV, Hamburg-Mannheimer, KarstadtQuelle sau Victoria.

ERGO (www.ergo.com) este membru al Grupului Munich RE (www.munichre.com), unul dintre cei mai mari reasiguratori mondiali. Sub umbrela Munich RE, asigurările primare sau reasigurările transformă riscul în valoare pentru clienţi. Investiţiile realizate de Munich RE în valoare de peste 175 mld. Euro - din care 108 miliarde în numele ERGO - sunt realizate de experimentatul MEAG, o companie de gestionare a fondurilor de investiţii şi asset management. Munich RE deţine 99,69% din Grupul ERGO. ERGO Asigurări de Viaţă SA (www.ergo.ro) este deţinut în totalitate de Grupul ERGO.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii