Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:39 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

De Ziua Copilului, Dreptul de a Citi ajunge în 14 şcoli din mediul rural

ro

31 May, 2012 17:40 1302 Marime text

 În 2 ani de campanie, OTP Bank România a dotat 124 de şcoli cu mai mult de 82.600 de cărţi şi a redat bucuria de a citi la peste 23.800 de copii

Bucureşti, 31 mai 2012 - Pe 1 iunie, campania naţională de responsabilitate socială „Dreptul de a Citi" ajunge în alte 14 şcoli din mediul rural, marcând astfel Ziua Copilului.

Rezultatele celor 2 ani de campanie au fost cu mult peste aşteptările iniţiale: dotarea a 124 de şcoli cu peste 82.600 de cărţi, redând, astfel, bucuria de a citi la peste 23.800 de copii. Iniţiativa OTP Bank România se desfăşoară în parteneriat cu Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului și societatea civilă.

OTP Bank România susţine o cauză cu un impact major asupra dezvoltării frumoase a oricărui copil, accesul la lectură. Continuăm campania Dreptul de a Citi prin dotarea a 14 şcoli devaforizate din judeţele: Cluj, Bihor, Bistriţa, Brăila, Botoşani, Tulcea, Teleorman, Ialomiţa, Argeş, Hunedoara, Mureş, Mehedinţi şi Iaşi. Includerea celor 14 şcoli în programul „Dreptul de a Citi", a fost urmarea firească a propunerilor primite din partea susţinătorilor campaniei.

Prin intermediul campaniei „Dreptul de a Citi", OTP Bank donează direct şcolilor defavorizate din mediul rural colecţii de cărţi adresate elevilor din clasele I-VIII, iar cea de-a doua componentă a campaniei, presupune colectarea de cărţi, în cele aproape 100 de unităţi ale băncii şi în Librăriile Humanitas, partenere în acest proiect. Îi așteptăm pe toţi cei care susţin această cauză să ni se alature pentru a le oferi copiilor şansa de a descoperi poveştile copilăriei.

„Credem cu tărie că accesul la lectură este cel mai potrivit cadou pe care îl putem oferi celor mici, de aceea, de ziua lor, donăm 7.000 cărţi, în 14 şcoli din toată ţara. Astfel, le oferim şansa de a-şi modela viitorul, îi ajutăm să-şi dezvolte imaginiaţia şi aptitudinile. În cei doi ani de campanie, am oferit acest dar la peste 23.800 copii care învaţă în şcolile din mediul rural. Le mulţumim tuturor susţinătorilor campaniei şi îi invităm să fie alături de noi în continuare. Împreună, putem contribui la clădirea viitorului celor mici", a declarat László Diósi, CEO OTP Bank România.

OTP Bank România este subsidiară a OTP Bank, cel mai mare grup bancar independent din Europa Centrală şi de Est. OTP Bank oferă servicii universale în Ungaria, România, Muntenegru, Croaţia, Bulgaria, Rusia, Ucraina, Slovacia şi Serbia, pentru mai mult de 12 milioane de clienţi, prin intermediul unei reţele teritoriale de aproape 1500 de unităţi, prin intermediul reţelei de ATM-uri şi prin sistemul de canale electronice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii