Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:47 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Credite de pana la 100.000 EUR cu dobanda subventionata pentru femeile antreprenor

ro

03 Jun, 2009 18:06 1338 Marime text

· Credite de până la 100.000 EUR cu dobândă subvenţionată pentru femeile antreprenor

Bucureşti, 3 iunie – EximBank acordă până la 100.000 EUR, echivalent în lei, femeilor care doresc să-şi dezvolte afacerea. Creditul pentru femeia antreprenor se acordă numai IMM-urilor în care peste 50% dintre acţiuni/părţi sociale şi drepturile de vot corespunzătoare sunt deţinute de femei sau femeia acţionar/asociat deţine şi calitatea de administrator a societăţii respective.

„Vom susţine şi mai departe femeile care se implică în afaceri, încurajaţi fiind de faptul că un procent de peste 30% din creditele cu dobândă subvenţionată acordate de EximBank au fost pentru IMM-uri administrate de doamne. Iniţiativa antreprenorială feminină este încurajată şi de Uniunea Europeană prin fonduri speciale, dorindu-se creşterea numărului de femei care îşi deschid o afacere în spaţiul comunitar. EximBank, pe lângă acest credit exclusiv pentru femei, pune la dispoziţia acestora şi fonduri pentru dezvoltarea de proiecte noi, de la zero” a precizat Mircea Ionuţ Costea, Preşedinte&CEO EximBank.

Dobânda aferentă Creditului pentru femeia antreprenor este subvenţionată cu 5 puncte procentuale sub nivelul pieţei şi este fixă pe toată durata creditării, maximum 5 ani. De exemplu, în cazul unei firme căreia în condiţiile de piaţă îi corespunde o dobândă de aproximativ 14% pe an, prin accesarea Creditului pentru femeia antreprenor dobânda va avea o valoare de numai 9% pe an.

Creditul se acordă pentru finanţarea proiectelor de investiţii (incluzând o componentă de finanţare pentru capital de lucru de maximum 40% din valoarea creditului) şi finanţarea activităţii curente a IMM, cu destinaţie bine determinată (plata furnizorilor de materii prime şi servicii, plata salariilor etc.).

Un alt avantaj este că EximBank solicită numai garanţia personală a cel puţin unuia dintre acţionari/asociaţi/administratori.

Banca de Export-Import a României EximBank - S.A. este o instituţie specializată, prin care se derulează activităţi de susţinere a mediului de afaceri românesc şi a tranzacţiilor internaţionale prin instrumente financiar-bancare şi de asigurări specifice. EximBank oferă finanţări, cofinanţări, refinanţări, asigurări, reasigurări, garanţii, destinate să contribuie la dezvoltarea infrastructurii, a utilităţilor de interes public, dezvoltarea regională, susţinerea activităţii de cercetare-dezvoltare, protecţia mediului înconjurător.

În prezent EximBank are o reţea formată din 9 sucursale situate în: Bucureşti, Bacău, Braşov, Constanţa, Cluj, Craiova, Timişoara, Buzău şi Oradea şi două agenţii – în Deva şi Alba Iulia.

Pentru informaţii complete despre oferta Băncii de Export – Import a României vă invităm să accesaţi site-ul www.eximbank.ro sau să ne contactaţi la:

Banca de Export- Import a României EximBank S.A.
Direcţia Comunicare

Oana Nuţă
Tel. 021 405 31 37
E-mail: oana.nuta@eximbank.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii