Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BCR sustine proiectele de mediu pentru o "Romanie curata"

ro

12 Jul, 2010 23:53 1538 Marime text

Bucuresti, 12 iulie 2010 - Banca Comerciala Romana (BCR) a acordat o finantare in valoare de peste 5,5 milioane EUR in cadrul primului Proiect de gestionare a unui sistem ecologic integrat de colectare a deseurilor din Romania. Creditul a fost acordat societatii Supercom in calitate de Unic Operator pentru gestionarea serviciilor publice de colectare si transport a deseurilor menajere in cadrul unui proiect din judetul Dambovita si va fi folosit pentru achizitionarea de utilaje de colectare si transport a deseurilor menajere.

„BCR a sprijinit implementarea cu succes a primului proiect de gestionare a unui sistem ecologic integrat de colectare a deseurilor din Romania. Proiectul din Judetul Dambovita este unul de o importanta deosebita in dezvoltarea infrastructurii de mediu locale si pentru atingerea standardelor de mediu ale Uniunii Europene in privinta colectarii deseurilor. Credem ca acesta este viitorul si vom sprijini in mod special in continuare astfel de proiecte verzi", a declarat Cristian Florin Saitariu, director executiv Directia Clienti Corporativi Mari, BCR.

Valoarea intregului proiect este de aproximativ 65 milioane EUR, 75% din suma provenind din fonduri europene iar diferenta este reprezentata de contributia locala asigurata dintr-un credit de la Banca Europeana de Investitii contractat de Consiliul Judetean.

Gestionare deseurilor in cadrul Uniunii Europene

In practica Uniunii Europene, gestionarea deseurilor este considerata o componenta specifica a serviciilor publice, careia i se da aceeasi importanta ca si alimentarii cu apa, energie sau asigurarii cailor de transport. Planificarea gestionarii deseurilor este un proces continuu, care se reia si se adapteaza conditiilor noi aparute in timp, realizarile evaluandu-se periodic.

Planul Regional de Gestionare Deseuri este un instrument de planificare pe baza caruia se poate obtine asistenta financiara si suport din partea Uniuni Europene. Planul Regional de Gestionare Deseuri are drept scop conformarea tuturor regiunilor la cerintele legale referitoare la gestionarea deseurilor municipale si asimilabile generate atat in mediul urban cat si rural, in vederea imbunatatirii conditiilor de mediu. Elaborat in baza prevederilor legislative europene si nationale, Planul Regional de Gestionare Deseuri transpune la nivel regional obiectivele Strategiei nationale de gestionare a deseurilor. Scopul acestui document este sa promoveze cooperarea intre autoritatile locale si judetene pentru a crea si dezvolta un sistem integrat de management al deseurilor care sa inlocuiasca actualul sistem, ineficient atat din punct de vedere economic, cat si al protectiei mediului. Se urmareste ca in acest mod, sa fie identificate o serie de solutii durabile, adaptate particularitatilor fiecarei regiuni, care sa asigure indeplinirea tintelor nationale si obligatiilor pe care Romania si le-a asumat.

BCR, membra a Grupului Erste, este o banca universala ce se adreseaza atat clientilor retail cat si celor corporate. BCR este cea mai importanta institutie bancara din Romania gestionand active de peste 16.4 miliarde de EUR. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania. Banca ofera intreaga gama de produse si servicii pentru populatie avand in prezent 668 de unitati retail (pentru populatie si microintreprinderi) deschise in intreaga tara in majoritatea oraselor cu peste 10.000 de locuitori. Clientii corporate beneficiaza de serviciile BCR prin intermediul a 48 de centre de afaceri corporate dedicate in special IMM-urilor si companiilor mari. Banca pune la dispozitia clientilor, persoane fizice si juridice, o oferta complexa de produse si servicii bancare, inclusiv servicii de Internet banking, phone-banking si e-commerce. BCR emite 25 tipuri de carduri de credit si de debit si are instalata cea mai mare retea nationala de ATM si POS - peste 2.000 de bancomate si circa 17.000 de terminale electronice operationale la comercianti pentru plata cu card. BCR se prezinta astazi drept cel mai important Grup financiar din Romania, cu activitati in tara si in strainatate - prin subsidiare si reprezentante bancare, cu o prezenta marcanta, prin societatile sale de profil, pe piata leasingului, in domeniul managementului activelor, pe piata de capital, a pensiilor private, a bancilor de locuinte.

Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17,5 milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republic Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 31 martie 2010, Erste Group detinea active totale in valoare de 208,0 miliarde EUR, inregistrand un profit net de 255,2 milioane EUR si un raport cost venituri de 49,2%.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii