Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:48 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BCR oferă un curs preferenţial la schimburile valutare făcute prin internet, telefon şi maşina multifuncţională

ro

19 Dec, 2011 16:12 1754 Marime text

BCR oferă un curs preferenţial la schimburile valutare făcute prin internet, telefon şi maşina multifuncţională

· Clienţii utilizează cel mai des operaţiunile de schimb valutar pentru plata ratelor la creditele în valută
· Pentru plata ratelor unui credit de valoare medie, Prima Casă în EUR, un client ar putea economisi peste 100 RON anual


Bucuresti, 19 decembrie 2011 – Banca Comerciala Romana (BCR) oferă o nouă facilitate clienţilor care utilizează internet banking (Click 24 Banking BCR), telefon banking (Alo 24 Banking BCR) şi maşinile multifuncţionale (Easy 24 Banking BCR) - tranzacţiile de schimb valutar se vor efectua la un curs mai avantajos faţă de cursul afisat la ghişeele de schimb valutar ale băncii.

„După plata facturilor şi transferurile de bani, schimburile valutare sunt cele mai frecvente operaţiuni bancare. Încurajăm clienţii să folosească schimbul valutar prin canale alternative, cu beneficii clare de cost, timp şi siguranţă. Datele BCR arată, de altfel, faptul că acestea sunt din ce în ce mai populare; numai în primele 10 luni ale anului, valoarea lor a depăşit 1 miliard de RON, aproape de patru ori mai mult decât aceeaşi perioadă a anului trecut”, a declarat Bogdan Marin Director Managementul Canalelor Retail în cadrul BCR.

Conform statisticilor BCR, clienţii utilizează cel mai des operaţiunile de schimb valutar pentru a-şi plăti ratele la creditele în valuta. Spre exemplu, în cazul unui credit Prima Casă în valoare de 40.000 EUR, acordat pe o perioadă de 30 de ani, o rata lunară medie (variază în funcţie de EURIBOR) se situează la aproximativ 225 EUR. Utilizând schimbul valutar prin internet banking, telefon banking şi maşina multifuncţionala, la un curs mediu de 4,3 RON/EUR, un client ar putea economisi la plata ratelor pe parcursul unui an intreg peste 100 RON.

Alături de segmentul persoanelor fizice şi persoanelor fizice autorizate, cursul preferenţial pentru schimbul valutar se adresează, de asemenea, şi segmentului micro-întreprinderilor, care au derulat aproximativ 65% din valoarea totală a operaţiunilor de schimb valutar înregistrate în perioada ianuarie-octombrie 2011.

Peste 150.000 de clienţi sunt activi lunar în serviciile de canale alternative ale BCR efectuând diverse operaţiuni.

Banca Comerciala Romana (BCR), membră a Erste Group, este cel mai important grup financiar din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, managementului activelor, pensiilor private, a băncilor de locuinţe şi a serviciilor bancare prin telefonul mobil. BCR este banca Nr.1 în România după valoarea activelor (peste 17 mld EUR), banca Nr.1 după numărul de clienţi şi banca Nr.1 pe segmentele de economisire şi creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din România, după gradul de încredere al clienţilor şi după numărul celor pentru care BCR este principală instituţie cu care fac banking.
BCR oferă gama completă de produse şi servicii financiare prin intermediul unei reţele de 48 de centre de afaceri dedicate companiilor şi 668 de unităţi retail localizate în majoritatea oraşelor din întreaga ţară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca Nr.1 din România pe piaţa cardurilor şi a tranzacţiilor bancare, clienţii BCR având la dispoziţie cea mai mare reţea naţională de ATM - peste 2.000 de bancomate şi POS - peste 18.000 de terminale pentru plată cu cardul la comercianţi, precum şi servicii complete de Internet banking, phone-banking şi e-commerce.
*  *
Erste Group este unul dintre principalii furnizori de servicii financiare din Europa Centrala si de Est. Mai mult de 50.000 de angajati deservesc peste 17 milioane de clienti in cadrul a 3.200 de filiale din 8 tari (Austria, Republica Ceha, Slovacia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia si Ucraina). La 30 septembrie 2011, Erste Group detinea active totale in valoare de 216,1 miliarde EUR, inregistrand un profit operational de 2.631,9 milioane EUR si un raport cost/venituri de 52.4%.
*  *

InfoBCR
Web: www.bcr.ro
TelVerde: 0800.801.BCR (0800.801.227), apelabil gratuit din toate reţelele naţionale
Twitter: @infoBCR

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii