Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:38 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

AVAS continua procesul de restructurare si reorganizare, conform cerintelor FMI de reducere a cheltuielilor bugetare

ro

10 Jun, 2010 18:04 2511 Marime text

AVAS continuă procesul de restructurare şi reorganizare, conform cerinţelor FMI de reducere a cheltuielilor bugetare

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului, instituţie de specialitate a administraţiei publice centrale, a început procesul de restructurare şi reorganizare în luna decembrie a anului 2009, în vederea eficientizării activităţii Autorităţii.

Obiectivele stabilite de managementul instituţiei, condusă de către preşedintele Aurelian Popa, au vizat reducerea birocraţiei şi stabilirea unui structuri suple şi eficiente, precum şi reducerea cheltuielilor instituţiei, măsură implementată prin reorganizarea activităţilor Autorităţii, reducerea costurilor achiziţiilor şi reducerea personalului.

După finalizarea procesului de restructurare şi reorganizare în AVAS, va rezulta o reducere de personal cu 48% şi o reducere a salariului mediu pe instituţie cu 60%, în numai 7 luni.

Până în prezent, obiectivul de reducerea cheltuielilor de personal a fost realizat, într-o primă etapă, în luna decembrie a anului 2009, prin reducere numărului de posturi de la 510 la 422 (HG 1436/2009).

După o analiză detaliată a nevoilor instituţiei în vederea atingerii obiectivelor, precum şi a importanţei activităţilor funcţionale, conducerea AVAS a decis continuarea procesului de restructurare şi reorganizare.

Astfel, începând cu data de 31 mai 2010, a intrat în vigoare noua structură organizatorică a AVAS, ceea ce a presupus, pe de o parte, o nouă reducere de posturi, de la 422 la 267, iar pe de altă parte, o reducere a funcţiilor de conducere prin desfiinţarea a 13 posturi de director general si director general adjunct, reducerea numărului de directori de la 21 la 8 şi a posturilor de consilieri de la 13 la 10 - acestea din urmă fiind încadrate, în noua structură, ca şi posturi de execuţie şi remunerate diminuat corespunzător.

În aplicarea acestor decizii, conducerea AVAS a început demersurile pentru noua procedură de concediere colectivă a 155 salariaţi.

Totodată, începând cu luna februarie 2010, salariul mediu pe instituţie a fost redus de la suma de 8500 lei brut la suma de 3400 lei brut.
________________________________________________________

AVAS - Directia Comunicare

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii