Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:46 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANCOM propune modificarea si completarea Regulamentului de radiocomunicatii pt serviciul de amator

ro

22 Jan, 2010 16:55 2379 Marime text


COMUNICAT DE PRESĂ
22.01.2010

ANCOM propune modificarea şi completarea Regulamentului de radiocomunicaţii pentru serviciul de amator din România

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) supune consultării publice un proiect de decizie ce are ca scop modificarea şi completarea Regulamentului de radiocomunicaţii pentru serviciul de amator din România.
Modificarea regulamentului vine, în principal, ca urmare a intrării în vigoare la data de 3 decembrie 2009 a noului Tabel naţional de atribuire a benzilor de frecvenţe radio revizuit conform noilor reglementări europene, care acordă serviciului de amator din România benzi de frecvenţe suplimentare.
Astfel, proiectul de decizie al ANCOM modifică şi completează benzile de frecvenţe radio în care se pot desfăşura activităţi specifice serviciilor de amator şi amator prin satelit, modifică şi actualizează nivelele de putere maximă pentru aceste benzi, actualizează benzile de frecvenţe radio care beneficiază de puteri maxime de până la 1000 W şi stabileşte condiţiile de utilizare a benzii de frecvenţe radio 70.00 – 73.00 MHz.
Proiectul de decizie mai prevede, printre altele, eliminarea obligaţiei de a anexa copii legalizate ale documentelor ce trebuie puse la dispoziţia ANCOM la solicitarea autorizaţiei individuale, precum şi modificarea prevederilor referitoare la termenul de eliberare de către ANCOM a certificatelor de radioamator candidaţilor declaraţi „admis” – care urmează a fi eliberate în termen de 15 zile de la data publicării rezultatelor de către Direcţiile teritoriale ale ANCOM.
În România există în prezent 3.900 de radioamatori.
Proiectul de decizie poate fi consultat pe pagina de internet a ANCOM aici, persoanele interesate fiind invitate să formuleze şi să transmită observaţii şi propuneri până la data de 23.02.2010, pe adresa sediului central al ANCOM - Str. Delea Nouă 2, sector 3, Bucureşti, sau direct la registratura ANCOM, precum şi la oficiile sale judeţene. Observaţiile şi recomandările pot fi transmise prin fax la numărul +40 732 845 404 sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.org.ro.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) este instituţia care protejează interesele utilizatorilor de comunicaţii din România, prin  promovarea concurenţei pe piaţa de comunicaţii, administrarea resurselor limitate, încurajarea investiţiilor eficiente în infrastructură şi a inovaţiei. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitaţi www.ancom.org.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii