Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:06 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANCOM propune desemnarea CNPR ca furnizor de serviciu universal postal - 27.03.2009

ro

27 Mar, 2009 00:00 2458 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ
27.03.2009

ANCOM propune desemnarea CNPR ca furnizor de serviciu universal poştal pentru perioada 26 aprilie 2009 – 31 decembrie 2012

Astăzi, 27 martie 2009, Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) supune consultării publice un proiect de decizie pentru desemnarea Companiei Naţionale „Poşta Română” (CNPR) ca furnizor de serviciu universal în domeniul poştal pentru perioada 26 aprilie 2009 – 31 decembrie 2012.
CNPR a solicitat desemnarea ca furnizor de serviciu universal, depunând o cerere în acest sens după publicarea anunţului de intenţie al Autorităţii privind desemnarea unui furnizor de serviciu universal în domeniul serviciilor poştale. De asemenea, a mai depus cerere de desemnare ca furnizor de serviciu universal şi compania Poşta Atlassib Curier Rapid, însă comisia de evaluare a stabilit că aceasta din urmă nu dispune de resurse tehnice, materiale şi umane suficiente pentru asigurarea furnizării, în fiecare localitate de pe teritoriul României, a vreunuia dintre serviciile din sfera serviciului universal.
În prezent, serviciile poştale incluse în sfera serviciului universal sunt furnizate tot de către CNPR, ca urmare a desemnării acestuia ca furnizor de serviciu universal în anul 2004.
Conform proiectului de decizie supus consultării publice, furnizorul de serviciu universal are obligaţia de a furniza pe întreg teritoriul României următoarele servicii: colectarea, sortarea, transportul şi livrarea trimiterilor de corespondenţă, imprimatelor şi trimiterilor de publicitate prin poştă, interne şi internaţionale, în greutate de până la 2 kg (inclusiv), colectarea, sortarea, transportul şi livrarea coletelor poştale, interne şi internaţionale, în greutate de până la 10 kg (inclusiv 10 kg), distribuirea coletelor poştale cu limite de greutate între 10 kg şi 20 kg (inclusiv 20 kg) expediate din afara teritoriului României către o adresă aflată pe teritoriul acesteia, precum şi furnizarea serviciului de trimitere recomandată şi cu valoare declarată pentru toate serviciile menţionate mai sus.
La evaluarea cererii câştigătoare, comisia ANCOM a luat în considerare printre altele gradul de acoperire a teritoriului naţional garantat de solicitanţi, inclusiv densitatea punctelor de acces şi de contact ale reţelelor poştale operate de aceştia sau de alţi furnizori de servicii poştale cu care solicitanţii au încheiat contracte în acest scop, experienţa anterioară în furnizarea serviciilor poştale incluse în sfera serviciului universal pentru care s-a solicitat desemnarea sau a altor servicii poştale, capacitatea tehnică, economică şi financiară a solicitanţilor şi capacitatea de a asigura un nivel uniform al tarifelor pentru serviciile din sfera serviciului universal pe întreg teritoriul ţării.
Având în vedere că drepturile şi obligaţiile CNPR în calitate de furnizor de serviciu universal expiră la data de 25 aprilie 2009 şi pentru a asigura continuitatea furnizării acestor servicii, astfel încât să se asigure dreptul utilizatorilor de a avea acces la serviciile din sfera serviciului universal, este necesar ca procedura de consultare publică pentru acest proiect să se desfăşoare în regim de urgenţă.
Astfel, proiectul de decizie privind desemnarea furnizorului de serviciu universal în domeniul serviciilor poştale poate fi consultat pe pagina de internet a ANCOM, www.anrcti.ro, persoanele interesate fiind invitate să formuleze şi să transmită observaţii şi propuneri până la data de 06.04.2009, pe adresa sediului central al ANCOM (Str. Delea Nouă nr.2, sector 3, Bucureşti), direct la registratură sau prin intermediul departamentelor regionale ale Autorităţii. Observaţiile pot fi transmise şi prin fax la numărul +40 372 845 402 sau prin e-mail pe adresa consultare@anrcti.ro.
Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii este instituţia independentă care stabileşte regulile pentru piaţa de comunicaţii din România şi veghează la respectarea acestora. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitaţi www.anrcti.ro.

Persoană de contact: Cătălina DRAGOMIR, Şef Serviciu Media&Website, tel. 0372.845.417

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii