Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:23 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ANCOM consulta Planul de actiuni pentru anul 2010

ro

09 Nov, 2009 19:50 2322 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ
09.11.2009

ANCOM consultă Planul de acţiuni pentru anul 2010

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM)   şi-a făcut astăzi publice propunerile pentru planul de acţiuni al Autorităţii în anul 2010. Observaţiile celor interesaţi sunt aşteptate până pe data de 9 decembrie.
„În perioada economică incertă pe care o traversăm, ANCOM îşi propune să dea pieţei de comunicaţii un cadru de reglementare stabil, mai predictabil şi mai transparent: în 2010 vom elabora strategia de reglementare a sectorului comunicaţiilor electronice pentru perioada 2011-2015, strategia privind introducerea sistemelor BWA (Broadband Wireless Access) în benzile de frecvenţe 3,5 GHz, 2,5GHz şi 800 MHz şi vom continua să promovăm concurenţa şi accesul la internet de bandă largă. În plus, în anul 2010 vom parcurge primele etape concrete ale tranziţiei la televiziunea digitală, adică vom da startul unei revoluţii tehnologice majore”, a declarat Cătălin Marinescu, preşedintele ANCOM, cu această ocazie.
Pentru a promova concurenţa, ANCOM va continua analiza pieţelor relevante din sectorul comunicaţiilor cu revizuirea pieţelor de bitstream, a pieţelor corespunzătoare serviciilor de linii închiriate şi a pieţelor corespunzătoare serviciilor de interconectare în vederea terminării apelurilor la puncte fixe în reţele publice de comunicaţii electronice.
În domeniul spectrului de frecvenţe, ANCOM îşi propune să implementeze acţiunile necesare pentru tranziţia de la televiziunea analogică la televiziunea digitală şi să modifice, să completeze şi să actualizeze legislaţia secundară de specialitate în domeniul spectrului radio (procedura de solicitare şi de emitere a licenţelor de utilizare a frecvenţelor radio şi procedura de autorizare a difuzării sau retransmisiei serviciilor de programe audiovizuale).
Pentru promovarea intereselor utilizatorilor finali, ANCOM va continua să implementeze mecanismele serviciului universal, stabilind condiţiile şi organizând procedurile de desemnare a furnizorilor de serviciu universal pentru furnizarea accesului la reţeaua publică de telefonie, la un punct fix, şi pentru accesul la telefoanele publice cu plată.
Pentru o mai bună protejare a utilizatorilor, ANCOM va defini o serie de parametri de calitate pentru serviciile de acces la internet aplicabili în relaţia cu utilizatorii finali şi va înainta către ministerul de resort o propunere de modificare a Legii nr.196/203 privind prevenirea şi combaterea pornografiei. De asemenea, ANCOM va derula o nouă campanie de informare a utilizatorilor de telefonie cu privire la portabilitatea numerelor şi va realiza o serie de ghiduri de informare a utilizatorilor din domeniul comunicaţiilor.
Planul de acţiuni al ANCOM propus pentru anul 2010 poate fi consultat aici, persoanele interesate fiind invitate să formuleze şi să transmită observaţii şi propuneri până la data de 9.12.2009, pe adresa sediului central al ANCOM (Str. Delea Nouă nr.2, sector 3, Bucureşti), direct la registratură sau prin intermediul direcţiilor regionale ale Autorităţii. Observaţiile pot fi transmise şi prin fax la numărul +40 372 845 402 sau prin e-mail pe adresa consultare@ancom.org.ro.

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii este instituţia care stabileşte regulile pentru piaţa de comunicaţii din România şi veghează la respectarea acestora. Pentru mai multe detalii despre activitatea ANCOM vizitaţi www.ancom.org.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii