Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:55 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Start EUROPAfest 2015

ro

11 May, 2015 13:08 1034 Marime text
Joi, 14 mai, EUROPAfest - jazz | blues | pop | clasic își deschide larg porțile și invită lumea bună să i se alăture într-un maraton de evenimente pline de culoare și rafinament.Ca în fiecare an EUROPAfest vine cu ceva nou.În 2015 festivalul surprinde publicul cu un dublu Opening Concert – București și Sibiu. Două categorii de spectatori, una iubitoare de blues și jazz, cealaltă de clasic, se vordelecta cuun concert deosebit. Indiferent de oraș, seara promite emoții, trăiri intense și experiențe autentice alături de artiști de primă ligă.
 
Începând cu ora 19:00,scena Teatrului Excelsiordin Bucureștieste animată de două band-uri inovatoare și sofisticate, caracterizate prin originalitate și expresivitate artistică: Turn On | Finlanda și Hot Club de Bucharest | România.
 
Finlandezii de laTurn Onreușesc să facă din fiecare concert o adevărată manifestare de forță, sunet și optimism. Tot ceea ce creează pe scenă e live, fără compromisuri, doar trăire și bucurie reală. Misiunea celor 6 artiști este conectarea cu publicul bucureștean pe acorduri de blues, rock și soul și oferirea unui spectacol memorabil. Hemppa Sihvonen–chitară, Jarppa Makinen–bas, Mara Paavilainen–tobe, Seppo Wahl–pian, Make Salminen–saxofon și Jukka Salmi–voceîncep povestea pe scenă și aduc încetul cu încetul publicul în propriul univers.
 
Hot Club de Bucharest adoptă un stil de jazz distinct și energic, originar din suburbiile Parisului anilor’30 - „jazz-ul français” sau „manouche”. Ritmurile și refrenele acelor vremuri devin palpabile și, pentru o seară, atmosfera anilor ’30 este readusă la viață.Sub conducerea chitaristului Malin Cristache și având-o ca solistă pe Raluca Stoica, o vocalistă desăvârșităcare a evoluat și în turneul european PROMS – Jazz & Classic derulat în 8 țări, Alex Man – chitară, Cornel Bucsa – vioară și Pavel Zurka - contrabastrimit ascultatorul direct în perioada interbelică, creează o stare specială, pe care publicul o va păstra mult timp după încheierea concertului.
 
În inima țării, publicul din Sibiuse va bucura la EUROPAfest -Opening Concertde un spectacol de exceptie. Pianista japonezaMomoka Masuda,laureata Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti, va evolua pe scena Sălii Thalia, alături de Orchestra Filarmonicii Sibiu, sub bagheta dirijorului Francois Robert Girolami| Franța.Seara promite un concert simfoniccaracterizat deemoție, sensibilitate și grație.
 
jmEvents anunțăEUROPAfest 2015 ca o ediție spumoasă, electrizantă și rafinată, realizată cu dăruire și profesionalism - 10 zile de evenimentediverse și muzică bună. În perioada 14–23 mai Bucureștiul și Sibiulsunt invadate de voie bună, atât în spații formale, cât și neconvenționale. Publicul este invitat să urmăreasca și să aplaude la scenă deschisă execuțiile live surprinzatoareale invitaților speciali din 45 de țări în cadrulBucharest International Jazz Competition, Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti, Caffe Festival Ibis, workshopuri și master-classes, Jam sessions. Evenimentul se încheie pe 23 mai cu Gala EUROPAfestla Teatrul Odeoncucei mai buni artiști din festival. Agenda completă și informații despre bilete se găsesc pe www.jmevents.ro, www.europafest.ro și www.jazzcompetition.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii