Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Invitatie Conferinta de presa Cazul Ocolis (Muntii Apuseni) marti, 14 septembrie, ora 11, Alba-Iulia

ro

07 Sep, 2010 18:36 1687 Marime text

Asociatia Nationala a Birourilor de Consiliere pentru Cetateni (ANBCC) si Asociatia Salvati Dunarea si Delta in colaborare cu Centrul Independent pentru Dezvoltarea Resurselor de Mediu - Cluj-Napoca au placerea de a va invita la conferinta de presa organizata in cadrul proiectului „Avem nevoie si de iarba!".

Conferinta de presa va avea loc in data de 14 septembrie, la Alba Iulia, sala de conferinte a PAEM Alba, strada Bucovinei nr. 6, ora 11.00.

Scopul acestei conferinte de presa este de a expune problemele de mediu si de ordin juridic cu care se confrunta zona Ocolis (Judetul Alba) si pe care le cele trei asociatii le-au identificat si sesizat autoritatilor impreuna cu cetatenii direct afectati din Ocolis. In ciuda nivelului de protectie maxima conferit de apartenenta la reteaua de arii naturale protejate NATURA 2000, zona Ocolis este supusa agresiunii constante si se afla in pericol de distrugere datorita exploatarilor neautorizate si necontrolate de materiale de constructii, datorita lipsei planurilor de management sau urbanistice care sa asigure un nivel inalt si adecvat de protectie a mediului precum si datorita autorizarii de noi activitati miniere care ar duce la disparitia ireversibila a habitatului unor importante specii de flora si fauna.

In cadrul conferintei de presa vor fi prezentate in detaliu problemele de mediu si juridice identificate in comunitatea Ocolis, precum si propuneri concrete formulate de catre asociatiile implicate in proiect catre mai multe autoritati si catre structura de management a sitului NATURA 2000 din care zona face parte, recomandari care ar duce la rezolvarea problemelor identificate, cu participarea activa a comunitatii direct afectate.

Cu acest prilej, Asociatia Nationala a Birourilor de Consiliere pentru Cetateni (ANBCC) va lansa brosura proiectului „Avem nevoie si de iarba!", publicatie care cuprinde cele mai acute probleme de mediu din comunitatile rurale românesti sesizate de catre organizatiile implicate in concursul cu acelasi nume.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii