Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:33 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

In curând porcul românesc va circula prin europa!

ro

09 Mar, 2016 22:18 2047 Marime text
In data de 29 ianuarie 2016 Doamna Rodica Macovei (Parlamentul European) a formulat o intrebare pentru răspuns scris către Comisia Europeană.

Subiectul: Ridicarea interdicției privind comerțul cu porci vii din România către celelalte State Membre.
Comerțul cu porci și carne de porc și produse din carne de porc provenite de la firme românești au fost interzise pe piața UE în 2003, sub motivul că România vaccina porcii împotriva pestei porcine clasice. Patru ani mai târziu, Comisia a decis să extindă această interdicție pentru România. Nu au existat cazuri de pestă porcină din anul 2007. 
 
Comisarul European pentru sănătate și siguranță alimentară, Vytenis Andriukaitis, a declarat la 18 ianuarie 2016 că este în favoarea România pentru reluarea exporturilor intracomunitare de porci vii.
Intenționează Comisia să re-analizeze această situație?
Răspunsul dat de dl. Andriukaitis, în numele Comisiei:

“Situația și punerea în aplicare a măsurilor de supraveghere și control al bolilor în România a înregistrat o evoluție favorabilă în ultimii ani. Un rezumat al situației epidemiologice pentru bolile animalelor în UE pot fi găsite pe pagina de internet a Comisiei.
Comisia va lua în considerare aceste date și alte constatări legate de punerea în aplicare a măsurilor de către autoritatea competentă în cadrul următoarei revizuiri a Deciziei UE nr. 764/2013. « 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii