Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elevii se opun posibilei greve a profesorilor

ro

07 Jun, 2017 11:33 1922 Marime text
Consiliul Național al Elevilor și Asociația Elevilor din Constanța dezaprobă demersul inițiat de către Colegiul Național al Liderilor Federației Sindicatelor Libere din Învățământ de a organiza un protest de amploare în perioada Bacalaureatului, acest lucru urmând a avea repercusiuni asupra bunei desfășurări a examenului și, implicit, periclitândcalendarul prestabilit pentru admiterea în învățământul superior.
 
Această posibilă grevă are ca obiect nemulțumirea sindicaliștilor cu privire la proiectul legii-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Deși sprijinim salarizarea corespunzătoare a personalului didactic, având în vedere necesitatea formării lor continue, și asumarea educației drept o prioritate națională și din punct de vedere financiar, dată fiind necesitatea creșterii calității actului educațional în special în învățământul preuniversitar, considerăm că o întreagă generație de absolvenți nu poate fi sacrificată în detrimentul acestei metode de presiune.
 
În primul rând, nu elevii trebuie să răspundă pentru carențele cu care ne confruntăm la nivelul dialogului dintre partenerii educaționali și reprezentanții administrației publice centrale.
 
De asemenea, este fundamental ca Bacalaureatul să se desfășoare în contextul prestabilit, astfel încât admiterea în învățământul superior să se realizeze în condițiile firești, astfelîncâ tniciun absolvent al ciclului liceal să nu aibă de suferit din cauza mișcărilor de protest ale federațiilor sindicale .
 
Pe această cale, facem apel la înțelegerea liderilor de sindicat și le readucem în atenție faptul că un dialog transparent, sprijinit pe aspecte concrete, poate fi soluția optimă de adoptat în vederea ameliorării inconvenientelor, fără ca efectele negative să se răsfrângă asupra principalilor beneficiari ai sistemului de învățământ și, în acest caz, asupra viitorului lor academic și profesional.

,,Consiliul Național al Elevilor vede în demersul Federației Sindicatelor Libere din Învățământ o abordare injustă și lipsită de profesionalism. Cu ce este vinovată această generație de elevi pentru lipsa unei finanțări salariale corecte și pentru nerespectarea promisiunilor guvernamentale? De absolut fiecare dată elevii au susținut majorăriile salariale și au considerat acest aspect o prioritate pentru sistemul educațional, însă nu vom tolera folosirea elevilor pentru a sensibiliza societatea. Comunicarea și dialogul sunt soluția, nicidecum periclitarea Examenelor Naționale.” – Vlad ȘTEFAN, Președintele Consiliului Național al Elevilor

 
"Este regretabil faptul că Guvernul refuză să pună în aplicare promisiunile făcute în timpul campaniei cu privire la salarizarea cadrelor didactice. Am susținut și susținem nevoia acordării unei salarizări corespunzătoare pentru personalul didactic și nedidactic din învățământ, dar elevii din România nu au nicio vină că reprezentanții Guvernului refuză să acorde creșterile salariale promise. Boicotarea examenului de Bacalaureat va avea consecințe grave asupra absolvenților clasei a 12-a, care vor fi puși în imposibilitatea de a susține admiterea pentru accederea în învățământul superior. Nu este în interesul nimănui ca peste 100.000 de candidați la examenul de Bacalaureat să fie sacrificați, ca mijloc de presiune." –Constantin-Alexandru MANDA, președintele Asociației Elevilor din Constanța.

Asigurându-vă de distinsa noastră considerație,
Secretarul executiv al Consiliului Național al Elevilor - relații externe,
Mădălin Cotic
 Președintele Consiliului Național al Elevilor,
Vlad Ștefan,


 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii