Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:18 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consultant certificat CMC - profesionalism, etică şi excelenţă în prestarea serviciilor de consultanţă în management

ro

27 Sep, 2012 01:30 15267 Marime text

Asociaţia Consultanţilor în Management din România (AMCOR) a organizat pe data de 14 septembrie 2012 o nouă sesiune de certificare/recertificare internaţională, derulată în conformitate cu regulile impuse de ICMCI. Sesiunea s-a desfăşurat la sediul Asociaţiei din Bucureşti.

Începând cu anul 2002, AMCOR este singura asociație din România abilitată de Consiliul Internaţional al Institutelor de Consultanţă în Management (ICMCI) să acorde consultanţilor în management titlul deCertified Management Consultant (CMC).

„Certified Management Consultant" este un sistem de certificare al cărui grup ţintă este alcătuit din consultanţi individuali proveniţi din rândul firmelor membre AMCOR. Titlul de CMC îi oferă consultantului în management certificat o recunoaştere internaţională valabilă în peste 51 de state în care ICMCI activează.

Pentru sesiunea de certificare/recertificare internaţională CMC din septembrie s-au înscris 9 consultanţi în management, 6 pentru recertificare şi 3 pentru certificare. La finalul sesiunii comunitatea de CMC din România numără 38 de consultanţi.

„Sunt bucuros că am cunoscut cu ocazia procedurii de certificare individuală ca Certified Management Consultant o comunitate care împărtășește înalte standarde de profesionalism în activitatea prestată şi pe caresimt că mă pot baza în proiectele viitoare. În plus, în contextul actual de internaţionalizare a angajamentelor, certificarea CMC reprezintă pentru Noerr un paşaport şi o garantie a calităţii care asigură colaborarea cu succes cu parteneri din alte ţări", susţine dl. Cristian Dima consultant certificat CMC.

În ceea ce priveşte beneficiile şi oportunităţile pe care pe care titlul CMC le aduce, experienţa unui consultant recertificat CMC este relevantă pentru acest segment. „Am avut mulţumirea să fiu solicitat ca expert în echipele unor parteneriate de firme ale statelor membre ale UE şi româneşti spre a aplica pentru asistenţa tehnică la Autorităţile de Management, iar certificarea CMC a fost recunoscută. Mai mult decât atât firmele de consultanţă din ţările membre UE mi-au adus ca argument faptul că am fost selectat după criteriul certificării CMC, brand recunoscut la nivelul întregii Uniuni Europene", declară dl. Pavel Mărculeț.

"În concluzie,CMCînseamnăprofesionalism,etică şio garanţiepentru dezvoltarea profesională continuă şi, în general, înseamnă untitlu de excelenţăpentru cel care îl deţine", afirmă dl. Mihai Smochină, consultant certificat CMC și membru AMCOR.

AMCOR, Asociaţia Consultanţilor în Management din România, prin organizarea sesiunilor de certificare/recertificare internaţională îşi propune respectarea unor standarde de profesionalism şi de etică în prestarea serviciilor de consultanţă în management de către consultanţii firmelor membre AMCOR precum şi construirea unui climat etic şi profesional pe piaţa de consultanţă în management din România.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii