Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:09 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Judeţean al Elevilor, fair-play şi transparenţă în alegeri

ro

06 Apr, 2015 14:51 1236 Marime text
Joi, 2 aprilie 2015, începând cu ora 11.00, la Palatul Copiilor Constanţa a fost convocată Adunarea Generală Extraordinară a Consiliului Judeţean al Elevilor Constanţa. Evenimentul a avut loc ca urmare a deciziei nr. 28/31.03.2015 venită din partea preşedintelui Consiliului Naţional al Elevilor, Onița Horia-Șerban.

Punctul principal al ordinii de zi a fost alegerea unui nou preşedinte al acestui organism în condiţiile în care, preşedintele ales în luna noiembrie 2014, Călin Ştefanopol, elev al Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” Constanţa a demisionat în data de 24.03.2015.
Comisia de validare a acestor alegeri, constituită conform prevederilor legale în vigoare, a respectat calendarul public al acţiunii şi a validat dosarele a 5 candidaţi, după cum urmează:

1. Apetroaei Miruna-Maria (Colegiul Național „Mircea cel Bătrân”),
2.Burghelia Eduard Andrei (Colegiul Economic „Virgil Madgearu”),             
3. Cozariuc Alexandru Petrică (Liceul Teoretic „George Emil Palade”),
4. Nadoleanu Vlad (Colegiul Tehnic Energetic),  
5. Enache Laurențiu (Liceul Teoretic „Decebal”).  

Etapa de depunere şi de validare a candidaturii a fost în cursul zilei de joi, în intervalul orar 10.00- 11.00. Deoarece documentele depuse nu au fost şi în format electronic, în spiritul fair-play-ului care caracterizează membrii acestui organism, Comisia de validare a decis prelungirea perioadei de depunere şi validare până la ora 13.00.
Cu toate acestea, la momentul începerii propriu-zise a Adunării Generale s-a constatat că nu este îndeplinit cvorumul, conform Regulamentului de Organizare si Funcționare a Consiliului Național al Elevilor. În acest sens, cu acceptul preşedintelui CNE, s-a decis ca în data de 20 aprilie 2015 să fie convocată o nouă Adunare Generală pentru finalizarea alegerilor.
Aşadar, ne exprimăm încrederea că în luna aprilie, vom avea o rundă finală de alegeri, transparente şi corecte, aşa cum este caracterizată activitatea CJE Constanţa de până în prezent.
Pe această cale, dorim să mulţumim tuturor observatorilor prezenţi la acţiune, reprezentanţilor presei care ne sunt parteneri în adevăratul sens al cuvântului, precum şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa care a sprijinit logistic derularea evenimentului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii