Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:09 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Condoleanze pentru Maricica Hahaianu

ro

17 Oct, 2010 19:47 1132 Marime text
"Asociatia romana-italiana HORA UNIRII din Grosseto impreuna cu intreaga comunitate romana din zona,este alaturi de familia Hahaianu si transmite sincere condoleanze familiei indurerate prin greaua pierderea suferita, cauzata de tragicul incident in care Maricica Hahaianu, mama si sotie, dupa o lupta crancena cu moartea,a decedat.Dumnezeu sa o ierte si sa-i duca sufletul in imparatia cerurilor."

Iata ca, din nou, un cetatean roman este agresat,molestat si lovit, lovitura care a cauzat moartea unei femei nevinovate, mama si sotie, pe care destinul a purtat-o in acea zi, in acel loc fatal, loc prin care poate a trecut de nenumarate ori, fara sa i se intample ceva.
Intr-un stat democratic in care se spune ca "Legea este egala pentru toti" se dovedeste si de aceasta data a nu fi respectata atunci cand victima este un strain, atunci cand victima este un cetatean roman. Ce s-ar fi intamplat daca agresorul era un roman iar victima un cetatean italian? Ar mai fi avut privilegiul de a avea arest domiciliar? NU. Toata presa si televiziunea italiana ar fi urlat si ar fi aruncat din nou cu noroi in comunitatea de romani din Italia.Iar italienii ar fi inconjurat casa romanului sa il linseze. Asa cum s-a intamplat la Livorno, in urma cu cateva saptamani. Este inadmisibil cum autoritatile italiene l-au tratat pe cel infractor-ucigas, care nu poate fi numit altfel, din momentul in care a fost prins. Stiti cu totii ca in primele stiri nici macar nu s-a mentionat nationalitatea si nici numele infractorului.
Iata ca de aceasta data domnul Ambasador al Romaniei in Italia s-a implicat personal, stire difuzata de televiziuanea italiana, ceea ce la facut pe primarul Romei sa se implice in acest tragic incident.Insa cu toate interventiile inaltelor autoritati Maricica nu a mai putut fi salvata.
Vinovatul trebuie sa raspunda in fata instantei si condamnat pentru fapta comisa.Scuzele acestuia nu ii vor aduce baietelului pe mama acasa. Scuzele unui infractor ,un delincvent care in trecut deja mai comisese asemenea fapte.Un act de violenta care trebuie condamnat de legea blanda italiana.
Si ce a fost si mai intrigant a fost nepasarea tuturor trecatorilor,din imaginle difuzate pe posturile de televiziune italiane,nepasare si ignoranta pentru o persoana cazuta la pamant. O ignoranta totala care probabil a costat-o viata pe Maricica Hahaianu.Cine stie poate daca era dusa imediat la urgenta, acum fiul si sotul ar fi putut sa isi stranga mama si sotia in brate si sa se bucure de darul pe care ni la dat Dumneazeu.
Frati romani, sa dam dovada de solidaritate, sa devenim si sa fim mai buni cu noi, sa ne pese de cel care nu are si este mai nevoias, sa nu uitam ca suntem cu totii fiii ai Lui Dumnezeu.

Daca s-a deschis un cont de ajutor pentru familia Hahaianu si cineva este in posesia lui, va rog sa il transmiteti atat asociatiei noastre cat si celorlalte asociatii din Italia

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii