Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:28 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Concluzii pentru minivacanta petrecuta pe Litoralul Romanesc

ro

04 May, 2013 20:12 1731 Marime text
Ca in fiecare an, mini-vacanta de 1 Mai este  un prilej de sarbatoare pe Litoralul romanesc. Anul acesta, evenimentele, vremea excelenta si nu in ultimul rand  ofertele speciale pregatite de catre agentiile de turism si hoteluri pentru perioada  1-6 mai  etc. au creat premize extrem de favorabile pentru atragerea unui numar semnificativ de turisti.
 
Ziua de 1 Mai a debutat cu Parada Litoralului Romanesc organizata de Asociatia Litoral – Delta Dunarii, strabatand Litoralul Romanesc de la un capat la altul ( Constanta - Cumpana - Mangalia - Eforie - Constanta – Mamaia). 
 
In cadrul Paradei au defilat zeci de mașini de epocă, masinile “Raliul Deltei, masini off-road, masini aerografiate, motoare inedite si nu in ultimul rand autobuzele etajate sau “Carul Facebook” in care s-au alaturat zeci de constanteni si turisti, pe intregul traseu. 
 
Parada s-a incheiat la Piateta Cazino din Mamaia, unde masinile  au fost expuse spre deliciul turistilor si in mod special al copiilor, care au facut ore intregi poze cu bijuteriile pe doua si patru roti.
 
Una din cele mai apreciate surprize a fost un flash mob pe ritmurile melodiei “Zorba Grecul”, moment care a animat Piateta Cazino si a inveselit turistii curiosi sa vada acest moment unic.
 
Spectacolul “Dobrogea multietnica” a incins atmosfera, aducand pe scena mai multe ansambluri din zona Dobrogea, respectiv : Ansamblul Elpis al Comunitatii Elene Constanta, Ansamblul “Muşata Armână” Mihail Kogălniceanu şi formaţia “Ianina”, Ansamblul "Româncuţa” din Cumpăna si “Rina & Sea Band” – muzica ruseasca. Spectacolul s-a incheiat cu un concert Andreea Olariu, vedeta noastra constanteanca.
Seara a continuat cu lansarea evenimentelor "Sezonului estival de noapte" 2013,  mai intai in Clubul Crema, unde Tomiris, personajul de legenda intruchipat de Corina Martin, presedintele Asociatiei Litoral-Delta Dunarii - anul trecut, la prima Editie a Festivalului Antic Tomis - a deschis Sezonul de Clubbing la Mamaia, apoi distractia oficiala a inceput in Clubul Ego din Mamaia, alaturi de Primarul Radu Mazare, Loredana, hotelieri, parteneri si reprezentanti mass-media. 
 
La evenimentele desfasurate in ziua de 1 Mai in Constanta si Mamaia a fost prezent si dl. Bronislav Denev, Consilier Economic si Comercial al Ambasadei Bulgariei în Romania, care a raspuns invitatiei noastre de a participa la aceste actiuni specifice zonei noastre, mai ales ca, in Bulgaria nu se celebreaza evenimente speciale pentru 01 Mai .
 
Corina Martin, Presedinte Asociatia Litoral – Delta Dunarii “ Suntem mandri ca am reusit sa organizam, din nou, cea mai frumoasa Parada a Turismului Romanesc.  Am deschis oficial Sezonul Litoral 2013 in sudul litoralului, in Portul Turistic Mangalia, alaturi de Primarul Cristian Radu, pentru ca, asa cum am anuntat, in acest an, la Asociatia Litoral-Delta Dunarii ne-am propus sa promovam mai mult  statiunile sudice ale Litoralului. In seara de Inviere, voi reveni la Mangalia, pentru a “lua” lumina Sfanta de la malul marii si pentru a participa la inaltarea a mii de lampioane sub sloganul “Lumina care vine, se întoarce la ceruri”.
Trecand prin frumoasele noastre Eforii, am incheiat Parada Litoralului Romanesc in Mamaia - cea mai animata si spectaculoasa statiune turistica din Romania, unde, alaturi de Primarul Constantei, Radu Mazare, de Loredana si de partenerii hotelieri, am dat startul  "distractiei de noapte",  cu un show avanpremiera la Fashion Summer Tourism Festival 2013 si lansand melodia oficiala a statiunii Mamaia " “Viva la noche, viva loca Mamaia. 
 
Intreaga desfasurare a evenimentelor si succesul  de care ne-am bucurat in aceasta minivacanta aici, pe Litoral, se datoreaza excelentului parteneriat public-privat pe care l-am construit prin Asociatia Litoral-Delta Dunarii,  echipa in care operatorii privati din turismul local - hotelieri, agentii de turism, proprietari de Cluburi , restaurante si atractii turistice si-au dat mana cu autoritatile locale, desi nu beneficiem de sustinere si promovare din partea autoritatii centrale de turism.  Multumesc odata in plus premierului Victor Ponta pentru intelegerea de care a dat dovada pentru a accepta propunerea noastra privind zilele libere din acest debut de luna mai  - o decizie favorabila  promovarii destinatiilor turistice romanesti si salut in mod special  atitudinea pozitiva a presei din Romania, care ne-a fost alaturi in eforturile noastre de promovare si organizare a evenimentelor de Deschidere a Sezonului Litoral 2013. Impreuna, construim " 0 9atitudine in turismul  romanesc !”. 
 
Statiunile aflate in topul preferintelor turiştilor români au fost Mamaia, Vama Veche si Costinesti, iar noutatea sezonului estival 2013 ar putea deveni  "weekend-urile combinate", ceea ce înseamnă că în cluburile din Mamaia vor susţine spectacole DJ din Miami, Dubai, Hong Kong şi Milano, promovandu-se astfel doua destinatii in acelasi timp. 
 
Va multumim Dvs, reprezentantilor mass-mediei, care ne-ati obisnuit sa ne fiti mereu aproape si fara de care nu am reusi sa obtinem aceste rezultate pozitive in realizarea evenimentelor pe care le derulam.
 
 Mihaela – Raluca Lazareanu ( Ilie)
Consilier Turism
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii