Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Bunii Samariteni din Mangalia - Operațiunea Crăciunul Copilului

ro

22 Dec, 2015 14:42 1346 Marime text
Bunii Samariteni din Mangalia au finalizat cu succes acțiunea “Operațiunea Crăciunul Copilului” (“Operation Child Christmas”). Aceasta este una din acțiunile care au devenit tradiție pentru Dorel Toma și voluntarii care, an de an, bucură mii de copii din România. În acest an, un număr record de cadouri au fost distribuite, iar mesagerii Moșului au dăruit zâmbete unui număr de 240.000 de copii defavorizați.
 
Dorel Toma, ajutat de o echipă de voluntari, a reuşit să aducă zâmbete pe chipurile multor copii fără posibilităţi din familiile nevoiaşe ale judeţului Constanţa. Acesta a împărţit, în prag de sărbători, cadouri care i-au bucurat nespus pe micuţi. “Este o acțiune pe care am pregătit-o mai bine de 6 luni, iar anul acesta am primit un număr record de cadouri și, pentru ca acestea să fie distribuite, era nevoie de o pregătire bine pusă la punct. Mă simt extraordinar și le mulțumesc voluntarilor că am reușit să îndeplinim cu succes acțiunea caritabilă. În același timp, prin gestul creștinesc de a dărui, am transmis mai departe magia și frumusețea Crăciunului. În fiecare localitate în care am fost alături de voluntarii din Germania care ne-au ajutat anul acesta, am văzut această magie manifestată prin sclipirea din ochii copiilor.
 
Acțiunea Operațiunea Crăciunul Copilului are loc, annual, din 1993 și iată, anul acesta am ajuns la cifra de 240.000 de cadouri pentru copiii familiilor defavorizate din toată România.  “An de an trăiesc aceleaşi sentimente de bucurie, de împlinire şi satisfacţie datorită faptului că avem ocazia să aducem zâmbete pe chipurile unor copii care nu au şansa pe care cei mai mulţi dintre noi o avem. Muncim zile întregi, săptămâni şi reuşim, astfel, să oferim daruri copiilor fără posibilităţi, iar acest lucru ne bucură foarte tare. Ceea ce facem noi în fiecare an reprezintă munca a mulţi oameni binevoitori şi, numai în echipa mea, sunt peste 300 de voluntari. Facem acest gest cu drag şi, totodată, suntem profound emoţionaţi de sărăcia în care mulţi copii, alături de familiile lor, trăiesc. Exisă sute de copii care locuiesc în condiţii inumane, iar Mangalia are două astfel de locuri: zona barăcilor şi zona bisericilor coreene. De asemenea, am vizitat localităţi din partea de vest a judeţului, precum Independenţa, Dumbrăveni, Dobromir, Lipniţa, Cuigiuc, Viişoara şi Cobadin. Acestea sunt doar câteva din localităţile judeţului în care am distribuit daruri şi vreau să spun că am întâlnit copii care nu au primit un cadou niciodată, copii care au venit să îşi primească darul în picioarele goale. De aceea, doresc să mulţumesc şi volunarilor implicaţi, pentru că m-au ajutat nespus de mult. Deja mă gândesc la următorul proiect, care să rămână doar la nivelul ţării noastre, proiect pentru care voi începe demersurile începând cu luna februarie”, a declarat Dorel Toma.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii