Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:33 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COMUNICAT DE PRESĂ - 28.01.2015 COPAC - Colapsul sistemului de sănătate se vede de la Bruxelles. Solicităm măsuri urgente!

ro

28 Jan, 2015 13:14 962 Marime text
Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România atrage atenția asupra situației extrem de grave din Sănătate, constatată și de Indexul european al sistemelor de sănătate – sistem de măsurare anuală a situației a 36 de sisteme medicale naționale din Europa, realizat anual la Bruxelles.
România se află la coada clasamentului, pe locul 35, având în spate doar Bosnia Herțegovina. România a obținut doar 453 de puncte din 1000 posibile, spre deosebire de Bulgaria care are 547 puncte.
”Raportul european vorbește despre colapsul sistemului de sănătate românesc, care constituie deja o provocare pentru solidaritatea Uniunii Europene. Raportul vorbește despre reducerea serviciilor și așa insuficiente la care au acces pacienții, dar și despre exodul cadrelor medicale. Aceste probleme majore ale sistemului se văd de la Bruxelles, însă noi continuăm să le ignorăm.
Solicităm autorităților să citească cu atenție acest raport și să ia, măcar în ceasul al 12-lea măsuri. Sistemul de sănătate nu mai poate funcționa fără o reformă reală și fără acordarea unei finanțări decente. Din punctul nostru de vedere un procent de 4% din PIB, cât avem în acest moment nu este și nu poate fi o finanțare decentă. Este nevoie de 6% din PIB”, a declarat Radu Gănescu, președintele Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România.
COPAC este singura organizație din România membră a European Patient Forum.

Pentru detalii suplimentare, declaratii, îl puteți contacta pe dl. Radu Gănescu, tel. 0766.270.026.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii