Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:37 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atelier de lucru III - 12.12.2009

ro

13 Dec, 2009 19:55 1172 Marime text

Sâmbătă, 12 decembrie 2009, orele 9:30 - 17:30 la Constanţa, în sala de conferinţe a Direcţiei Apelor Dobrogea - Litoral va avea loc evenimentul Atelier de lucru III cu tema "Protecţia mediului, factor de baza în dezvoltarea durabilă a turismului" în cadrul proiectului Tinereţe, Iniţiativă şi Calitate pentru Turismul Românesc - sesiune de lucrări la care vor participa întreprinzători din domeniul turistic din cele patru judeţe - Iaşi, Suceava, Tulcea şi Constanţa.

Este primul proiect strategic în domeniul turistic în care iniţiatorul proiectului este Asociaţia EGRETA -Iaşi în parteneriat cu Patronatul Naţional al Femeilor de Afaceri din IMM - România, Patronatul Judeţean al femeilor de Afaceri din IMM Suceava şi Fundaţia Învăţământului Preuniversitar al Cooperaţiei Meşteşugăreşti Spiru Haret - Filiala Iaşi.

Activităţile se derulează pe o perioadă de 2 ani şi jumătate cu un buget de 2 434 300 Lei în Regiunea de Nord-Est şi Regiunea de Sud-Est.

Proiectul are ca obiectiv principal exploatarea superioară a potenţialului turistic al Dobrogei, Moldovei şi Bucovinei prin susţinerea de cursuri de calificare în meseriile bucătar, ospătar, administrator pensiune turistică, agent de turism - ghid, cursuri de perfecţionare profesională pentru dobândirea unor competenţe de manager proiect, specialist şi auditor în domeniul calităţii şi cursuri de iniţiere în afaceri. Aceste cursuri sunt destinate angajaţilor, întreprinzătorilor din domeniul turistic, şi tinerilor aflaţi în anii teminali de liceu sau studii superioare. Integrarea serviciilor turistice şi promovarea sejururilor combinate de turism specializat de litoral, deltă, montan şi de afaceri la care participanţii sunt selectaţi respectându-se transparenţa, nediscriminarea şi egalitatea de şanse.

Atelierul de lucru inter-regional este un eveniment care îşi propune sub titlul "Protecţia mediului, factor de bază în dezvoltarea durabilă a turismului" abordarea următoarelor subiecte:

  • Prezentarea Progresului Proiectului ;
  • Reflexii ale mediului înconjurător asupra turismului;
  • Dezvoltarea durabilă în concordanţă cu legislaţia mediului;
  • Direcţiile implicării autorităţilor publice centrale şi locale în dezvoltarea turismului durabil.

Într-un ambient creat de agitaţia oraşului portuar Constanţa, situat pe un fundal de valuri ale Mării Negre, cel de-al treilea atelier de lucru îşi propune să stimuleze dezvoltarea sectorului turistic în interdependenţă cu crearea unui mediu durabil prin promovarea exemplelor de bune practici ale întreprinzătorilor din cele două regiuni. Prezentarea rezultatelor activităţilor proiectului din primul an de implementare, dar şi rezultatele dezbaterilor vor aduce iniţiative practice care vor fi aplicate în metodologiile de predare astfel încât competenţele şi abilităţile beneficiarilor să se ridice la standardele europene.

Manager de proiect
Irina ANEA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii