Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociatia Scoala pentru Sanatate le-a facut analizele bucurestenilor cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii

ro

07 Apr, 2012 22:31 1419 Marime text

Asociatia Scoala pentru Sanatate, infiintata de Daciana Sarbu, si Tineretul Social Democrat au organizat, cu ocazia Zilei Mondiale a Sanatatii - 7 aprilie, campania Va facem analizele!, o actiune de masurare gratuita a glicemiei si tensiunii arteriale.

In perioada 2-6 aprilie, in Pasajul Universitatii din Bucuresti, reprezentantii Asociatiei au distribuit de asemenea materiale informative cu privire la viata sanatoasa.

"Am inceput campania Va facem analizele! in septembrie 2011 la Suceava, am ajuns in Botosani, Sibiu, Bucuresti, Bacau, iar acum am revenit in capitala pentru a transmite, chiar de Ziua Mondiala a Sanatatii, un mesaj important: modul cum ne hranim ne influenteaza profund sanatatea. Alimentatia nesanatoasa poate fi cauza unor afectiuni grave. Un simplu test de glicemie ne poate arata din timp daca avem probleme, si tocmai de aceea ne-am propus sa ajutam cat mai multi oameni cu aceste analize, dar si cu sfaturi referitoare la viata sanatoasa", spune Daciana Sarbu.

Eurodeputata, care este membra in Comisia de Sanatate publica a Parlamentului European, este implicata in mai multe activitati care vizeaza nutritia, atat la Bruxelles, cat si in tara.

Aceasta a fondat, in 2010,Asociatia Scoala pentru Sanatate, care are ca obiectiv informarea publica pe tema nutritiei. Asociatia a demarat in acelasi an un turneu national - Hrana Desteapta pentru Copii Sanatosi - dedicat parintilor de prescolari, iar din 2011, in parteneriat cu TSD, desfasoara o actiune nationala de masurare gratuita a glicemiei si distribuire de materiale informative pe tema diabetului si nutritiei. In urma implicarii sale in acest domeniu, in noiembrie 2011 Daciana Sarbu a fost invitata sa faca parte din Grupul European de Lucru privind Diabetul.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii