Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:19 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Apel pașnic în fața Ambasadei Chinei Genocidul declanșat de Partidul Comunist Chinez împotriva Falun Gong trebuie să înceteze

ro

20 Jun, 2015 21:43 1123 Marime text
Practicanţii Falun Gong din România organizează *duminică, 21 iunie,* un apel pașnic în fața Ambasadei Chinei din București prin care cer încetarea genocidului declanșat de Partidul Comunist Chinez împotriva mișcării Falun Gong (cunoscută şi sub numele de Falun Dafa).

Apelul pasnic va avea loc între *orele 11:45 – 13:45, pe trotuarul din faţa Ambasadei Chinei de pe Bd. Beijing, din București*. Cu această ocazie, practicanţii Falun Gong vor sta la dispoziţia publicului pentru a răspunde la întrebări iar cei prezenţi vor avea ocazia să semneze o petiţie pentru oprirea persecuţiei din China.

Falun Gong este o practică tradițională ce are la bază un set de 5 exerciţii line, meditative, și un cod moral pe baza principiilor adevăr, compasiune, toleranță. A cunoscut o popularitate rapidă în întreaga China,
începând din anul 1992, când a fost făcută publică de către fondatorul şcolii, domnul Li Hongzhi, acesta fiind prin urmare nominalizat de mai multe ori la Premiul Nobel pentru Pace.

Popularitatea practicii, îmbrațișată de 70 - 100 de milioane de oameni, conform estimărilor Partidul Comunist Chinez, a stârnit nemulțumirea regimului comunist de la Beijing, acesta declanșând o persecuție fară
precedent.

De atunci, brutalitatea persecuţiei a atins cote de neimaginat. Milioane de practicanți Falun Gong au fost aruncați în lagăre de muncă, centre de spălare pe creier, închisori negre, etc. Regimul de la Beijing a mers chiar mai departe, tranformându-i într-o bancă de organe vii.

Zeci de mii de practicanti Falun Gong din China au fost executaţi, la ordinul propriului guvern, prin prelevarea organelor pe viu, PCC instaurând un comerț sinistru cu organe.

China este singura țară unde se pot procura, la nivel de stat, organe la comandă într-un timp uluitor de scurt. Majoritatea organelor provin de la spitalele militare ale partidului comunist chinez, care le recoltează de la prizonerii de conștiință, cei mai mulți dintre aceștia fiind practicanți Falun Gong.

Conform rapoartelor internaționale amploarea acestui fenomen este deosebit de mare. Potrivit investigatiei avocatului canadian de drepturile omului David Matas şi a fostului secretar de stat canadian David Kilgour, nominalizați la premiul Nobel pentru pace pentru raportul lor pe tema recoltării de organe din China, între 40.000 - 65.000 de practicanţi Falun Gong au fost ucişi pentru organele lor, acestea fiind doar cazurile care au putut fi documentate.

http://organharvestinvestigation.net/report0701/report20070131.htm#_Toc160145122

Recoltarea de organe de la practicanții Falun Gong a devenit de notorietate internațională, Parlamentul European adoptând, în decembrie 2013, o rezoluţie care cere Chinei „încetarea imediată a recoltării forţate de
organe de la prizonierii de conştiinţă” iar Casa Albă din Washington, SUA a cerut, de asemenea, oprirea acestei practici inumane.
*http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+MOTION+B7-2013-0582+0+DOC+XML+V0//EN&language=ro*
<http://www.europarl.europa.eu/sides/getDoc.do?pubRef=-//EP//TEXT+MOTION+B7-2013-0582+0+DOC+XML+V0//EN&language=ro>

Organizatorii activităţilor de informare desfăşurate în Bucureşti, speră că în această zi, membri ai parlamentului, mass-media precum şi societatea civilă li se vor putea alătura în sprijinirea eforturilor lor paşnice
pentru încetarea acestui genocid.

Puteți afla mai multe amănunte accesând sursele prezentate în acest articol:

http://ro.clearharmony.net/articles/a110844-Apelul-de-la-Zhongnanhai-din-25-aprilie-1999-O-scuza-pentru-genocid.html
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii