Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:46 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Amendamentele aduse OUG 50/2010 nu sunt conforme cu Directiva 48/2008

ro

12 Oct, 2010 23:17 2224 Marime text
APC România a analizat cele mai importante amendamente adoptate de Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare în cadrul avizului asupra Proiectului de Lege pentru aprobarea OUG 50/2010.

Considerăm că acestea nu fac decât să reflecte poziţia mediului bancar întru totul, în detrimentul consumatorilor, având drept efect menţinerea unei stări de fapt în care consumatorii vor continua să fie victimele abuzurilor creditorilor.

Atragem atenţia asupra faptului că o parte a amendamentelor adoptate de Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare, în cazul în care ar fi adoptate ca atare ar reprezenta transpuneri neconforme ale Directivei 48/2008, cu toate consecinţele legale care decurg de aici.

Nu înţelegem motivele pentru care o reglementare corectă, care reuşeşte în sfârşit să răspundă problemelor întâmpinate de consumatori prin eliminarea abuzurilor mediului bancar trebuie să fie modificată pentru protejarea intereselor economice ale creditorilor.

Din aceste raţiuni, APC România a transmis astăzi, 12.10.2010, o scrisoare către Comisia pentru buget, finanţe şi bănci, solicitând ca amendamentele adoptate de Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare să nu fie luate în considerare, pentru ca OUG 50/2010 să fie aprobată în forma aflată în vigoare.

Analiza celor mai importante amendamente în forma adoptată de Comisia pentru politică economică, reformă şi privatizare este prezentată în documentul anexat.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • LUCA ECATERINA 20 Jan, 2011 10:12 mi sa dat dreptate la reclamatie facuta la anpc dar banca nu mia trimis nici o instiintare .am fost iar la anpc si mi sa spus sa am rabdare ca banca a facut contestatie si va dura.sunt deja trei luni fara un raspuns.stie cineva unde as putea sa ma adresez ?