Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:50 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alina Vasea este câştigătoarea trofeului Avantaje, secţiunea “Promovarea şi Apărarea Drepturilor Copilului

ro

24 Mar, 2016 12:29 1968 Marime text
Alina Vasea, fondatoarea asociaţiei Dăruieşte Aripi, este câştigătoarea trofeului Femeia Anului 2015, secţiunea “Promovarea şi Apărarea Drepturilor Copilului”! Trofeul vine drept o încununare a tuturor proiectelor derulate şi coordonate cu succes în cadrul asociaţiei Dăruieşte Aripi.
 
Alina Vasea este preşedintele asociaţiei „Dăruieşte Aripi” şi mamă a trei copii. Aceasta a început să desfăşoare activităţi de voluntariat după ce a aflat despre cazul unui copil diagnosticat cu leucemie, caz ce a impresionat-o. Astfel a decis să se implice şi a început ca si voluntar în cadrul asociaţiei Dăruieşte Viaţă, participând activ în consilierea pacienţilor. Dorind să ajute mai mult la rezolvarea gravelor probleme cu care oamenii se confruntă pe plan local, Alina Vasea a fondat în Constanţa, în anul 2013, organizatia non-profit Dăruieşte Aripi.  Scopul asociației coordonată de această este acela de a lua parte şi de a  contribui personal la dezvoltarea societăţii, iar rezultatele o motivează pe deplin.
 
“Câştigarea unui astfel de trofeu nu poate decât sa mă onoreze! Fac ceea ce îmi place, iar implicarea intr-o organizatie non profit, îmi aduce multe satisfacţii personale. Am înfiinţat asociaţia cu scopul de oferi un ajutor real copiilor aflaţi în suferinţă, iar primirea acestui premiu reprezintă o altă compensaţie a muncii depuse.” susține aceasta.
 
Asociația Dăruiește Aripi este dedicată susținerii acelor proiecte caritabile care pot aduce un real progres în tratamentul pacienților din sistemul de stat românesc. În anul 2015 Asociatia Dăruiește Aripi a demarat a două proiecte de mare impact, Dăruiește Primul Zâmbet și 10 eroi la Disneyland. Acestea au venit ca răspuns al unor probleme cu adevărat stringente cu care se confruntă copiii din județul Constanța: dreptul la viață, la copilărie și la îngrijire specializată. Împreună cu voluntarii organizației, Dăruiește Aripi a organizat concerte caritabile, ateliere de creație pentru copii bolnavi, a sărbătorit 1 Iunie alături cu micuții pacienți bolnavi de cancer din cadrul Centrului Medical FOCUS, a colectat cadouri pentru copiii bolnavi și defavorizați din școlile constănțene în partneriat cu Inspectoratul Școlar Constanța. Mai mult, asociația a desfășurat campania de colectare a formularului 230, a participat la International Marathon Bucharest 2015, proiect prin intermediul căruia voluntarii au strâns donații online.
 
Un număr peste 500 de pacienţi au fost consiliaţi pentru găsirea altor opininii medicale în străinatate și obținerea drepturilor prin care să le fie plătite aceste tratamente de către stat (Formularul S2 al CAS și Ordinul 50 al Ministerului Sănătății).
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii