Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Infratirea Municipiului Mangalia - Romania si Municipiul Piran - Slovenia

ro

03 Jun, 2012 19:58 909 Marime text

In data de 4 iunie 2012, incepand cu ora 13.00, va avea loc ceremonia de semnare a PROTOCOLULUI DE INFRATIRE dintre Municipiul Mangalia - Romania si Municipiul Piran - Slovenia, ce are drept obiectiv colaborarea pe termen lung dintre cele doua municipalitati, in plan economic, cultural si turistic.

Evenimentul este organizat de Triglav - Carpati Business Club si Adeona Tour si beneficiaza de sprijinul Municipalitatii Mangalia - Romania si al Municipalitatii Piran - Slovenia, precum si de cel al Asociatiei Litoral - Delta Dunarii si ANAT.

La acest eveniment vor participa, din partea delegatiei slovene, dl. Peter Bossman - Primarul Municipiului Piran, dna. Meira Hot - Viceprimarul Municipiului Piran, dl Robert Krajnc - Directorul Aeroportului din Portoroz, Jadran Furlanič - Directorul Oficiului de Turism din Portoroz, Mitja Cestnik - Coastal Technology Fund, etc. iar din partea delegatiei romane, dl Mihai Claudiu Tusac - Primarul Municipiului Mangalia, impreuna cu alti reprezentanti ai Primariei Municipiului Mangalia, dna. Corina Martin - Presedinte Asociatia Litoral - Delta Dunarii si Presedinte ANAT Romania, reprezentanti ai organizatorilor (Triglav - Carpati Business Club, Adeona Tour). Pe langa delegatia oficiala si-au anuntat prezenta ambasadorii Sloveniei, Serbiei si Bosniei alaturi de reprezentanti ai mediului de afaceri din Romania si Slovenia si ai mass-mediei.

Declaratie Corina Martin, Presedinte Asociatia Litoral - Delta Dunarii - "Ma bucura infratirea Municipiului Mangalia cu Municipiul Piran. Cred ca aceasta colaborare va fi una de succes pentru cele doua orase turistice, mai ales ca vizeaza atat colaborarea economica cat si cea culturala si turistica. In turism, am declarat anul 2012 ca Anul Parteneriatelor. Orice acord de parteneriat ne ofera ocazia sa dezvoltam circulatia turistica intre doua destinatii. De aceea, in cadrul programului oficial al delegatiei slovene am prevazut si intalniri cu mediul economic privat din turism, dar si vizite la obiective turistice de interes din judet - orasul Mangalia si statiunile Saturn, Venus, Neptun, orasul Constanta si statiunea Mamaia."

Va invitam luni, 04 iunie 2012, incepand cu ora 13.00, la Hotel President Mangalia - sala de conferinta Belvedere, la semnarea protocolului de infratire dintre Municipiul Mangalia (Romania) si Municipiul Piran (Slovenia) si - incepand cu ora 14.00 - la Conferinta de Presa care va precede semnarea protocolului.

Evenimentul desfasurat la Mangalia face parte din urmatoarea agenda:

28.12.2011 - 05.12.2011- comemorarea eroilor romani cazuti pe pamant sloven in Primul Razboi Mondial (cca. 22000 morti si disparuti) pe frontul Soca (in italiana Isonzo) cu ocazia zilei nationale a Romaniei. La acest eveniment s-au depus coroane la monumenul dedicat eroilor romani cazuti pe pamant sloven in Primul Razboi Mondial si s-au acordat diplome comemorative oficialilor sloveni prezenti.

16.05.2012 - 20.05.2012 - cu ocazia SIW 2012 (Slovenian Incoming Workshop) a fost organizata o intalnire pentru prezentarea ambasadorului Romaniei de la Liubliana.

02.06.2012 - 05.06.2012 - Prima infratire intre doua orase: Mangalia si Piran. Pe langa ceremonia de infratire, deoarece exista un interes major in investitii din partea unor companii slovene (infrastructura, fonduri europene, portul turistic, resorturi de 4-5* pentru wellness si spa, cazinouri) va avea loc si o intalnire, in care se vor stabili primele directii si coordonetele Forumului Economic ce se va organiza in toamna anului 2012, atat la Mangalia cat si la Piran.

12.07.2012 - 17.07.2012 - Deschiderea Pavilionului inchinat Romaniei din cadrul Muzeului de Istorie Militara din Pivka, Slovenia. Dupa o munca de aproape 2 ani, primul exponat - un avion IAR 93, daruit Sloveniei de catre Romania, va fi expus permanent in cadrul muzeului. Alte exponate sunt in diverse stadii de aprobare.; participantii la acest eveniment vor fi membri celor doua guverne, ministrii apararii din cele doua tari, etc.

01.08.2012 - 01.11.2012 - alte evenimente ce urmeaza a fi organizate:

- Semnarea acordului de infratire dintre Brasov (Romania) si Kranj (Slovenia);

- Semnarea acordului de infratire dintre Sibiu (fosta capitala europeana) si Maribor (actuala capitala europeana);

- Lansarea programului cultural comun dintre Sibiu si Maribor (Slovenia) - pe o perioada de un an, vor fi desfasurate un set intreg de evenimente culturale atat in Maribor, cat si in Sibiu.

Denisa Raucescu

Secretar General

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii