Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:41 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COMUNICAT DE PRESA - Intalnire la Ministerul Transporturilor

ro

22 Mar, 2016 14:46 2128 Marime text
  Demersurile noastre pentru modificarea Ordinului Ministerului Transporturilor nr.1192/2015 privind reorganizarea Portului Tulcea continua. Dupa Galati si apoi Tulcea, dezbaterea se muta maine, 23 martie la Bucuresti, in prezenta Secretarului de Stat Marius Humelnicu şi a reprezentanţilor Asociatiei Litoral - Delta Dunarii, ai Asociaţiei Patronatului în Turismul din Delta Dunării, Asociaţiei “Delta” a Armatorilor şi Operatorilor Portuari şi Fluviali Tulcea, Federaţiei Organizaţiilor Producătorilor de Peşte din Delta Dunării. La această întâlnire au mai fost invitaţi: Primăria şi Consiliul Judeţean Tulcea, Administraţia Porturilor Dunării Maritime Galaţi, Autoritatea Navală Română, Asociaţia Administraţiilor Publice din Delta Dunării, Asociaţia “Delta” a Armatorilor şi Operatorilor Portuari din judeţul Tulcea.
Declaraţie Corina Martin, Preşedinte Asociaţia Litoral – Delta Dunării: „Pentru Tulcea si pentru turismul din Delta Dunarii, cautam impreuna cele mai eficiente solutii, dar numai prin consultare si dezbatere, asa cum este normal. Continuam sa solicitam modificarea Ordinului Ministerului Transporturilor nr. 1192/2015, cu privire la reorganizarea portului Tulcea. Ne intereseaza ca reorganizarea si alocarea danelor portuare sa tina cont prioritar de facilizarea accesului catre Delta pentru turistii nostri si, de asemenea, dorim sa cream facilitati si acces sporit pentru dana destinata acostarii si stationarii navelor de croaziera fluviale. Reprezentantii ALDD au in analiza si dezbatere aceasta tema cu hotelierii si proprietarii de ambarcatiuni, precum si cu reprezentantii administratiei publice locale, impreuna cu care facem echipa.

Turismul si nevoile sale trebuie sa fie prioritare, atunci cand se iau decizii la nivel central. Federatia Asociatiilor de Promovare Turistica, Asociatia Litoral-Delta Dunarii si operatorii privati din turism considera ca Turismul trebuie sa devina o industrie strategica pentru Romania. In acelasi timp, doresc sa remarc abordarea si atitudinea Secretarului de Stat Marius Humelnicu fata de industrie si organizatiile noastre. Apreciem dialogul, ceea ce inseamna Parteneriat.”

  Declaratie Daniel Ilusca, Vicepresedinte ALDD si Presedinte Asociatia Patronatului in Turismul din Delta Dunarii : “Continuam sa reprezentam interesele operatorilor turistici si armatorilor din Delta Dunarii, pentru o corecta abordare a problemelor legate de reorganizarea portului Tulcea. Operatorii turistici din Delta trebuie sa aiba acces direct la operarea danelor portuare, pentru a putea asigura transferul turistilor lor catre resorturile din Delta! Apreciem invitatia la dialog, si urmarim cu interes rezultatul dezbaterilor de maine.” 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii