Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:45 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Asociaţia Litoral - Constanţa dă Fuga la Ştafetă!

ro

23 Oct, 2012 00:29 1355 Marime text

Asociaţia Litoral - Delta Dunării continuă să susţină şi în perioada de extrasezon evenimentele desfăşurate pe litoralul românesc şi în Delta Dunării. Un astfel de eveniment este cel organizat de Asociaţia Student Sport România, sub egida Federaţiei Române de Atletism, susţinut de Federaţia Sportului Şcolar şi Universitar şi Autoritatea Naţională pentru Sport şi Tineret.

Competiţia "Fuga la Ştafetă!" se desfăşoară în 6 regiuni istorice ale României, fiecare regiune predând ştafeta următoarei. Startul se da la Galaţi pe 22 octombrie, iar competiţia va continua la Constanţa 24 octombrie, Târgu Jiu 26 octombrie, Timişoara 29 octombrie, Cluj Napoca 31 octombrie şi va culmina la Bucureşti pe data de 2 noiembrie.

Acest eveniment are loc în premieră în România, conceptul competiţiei atingând mai multe categorii de public. Principalul scop al evenimentului este acela de a oferi o alternativă studenţilor şi tinerilor din România pentru practicarea sportului. Studenţi din mai multe centre universitare vor alerga pe o distanţă de 2,5 km, îşi vor reprezenta universitatea, oraşul şi regiunea.

"Fuga la ştafetă!", deşi este special conceput pentru studenţi, nu se adresează doar acestora. În fiecare oraş vor fi amenajate standuri de expoziţie de fotografii Dan Mihai Lupescu şi spaţii de recreere. Muzica de fundal, expoziţiile de artă şi momentele artistice vor contura Social Space-ul ce se doreşte a fi locul de încurajare a studenţilor în susţinerea acestora pentru universitatea, oraşul şi regiunea din care fac parte. Toate aceste activităţi vor fi asigurate de tinerii din cluburile Rotaract, librăria Cărtureşti, studenţii din AIESEC şi copiii de la Oratoriul Don Bosco Constanţa.

Studenţii de la Universitatea Ovidius si Universitatea Maritimă se pot înscrie pe site-ul: www.studentsport.ro/fugalastafeta/inscriere/, iar informaţiile legate de trasee şi Social Space-urile din oraşe sunt disponibile pe www.studentsport.ro/fugalastafeta/despre-competitie/.

În Constanţa, competiţia va începe pe 24 octombrie, ora 15 la Sala Sporturilor, şi va urma traseul:Sala Sporturilor-Str. Mircea cel Bătrân - Bulevardul Mamaia - sensul giratoriu - Bulevardul Mamaia - strada Mircea cel Bătrân (2,5 km). Primul student care va trece linia de sosire va avea onoarea de a da ştafeta studenţilor din Târgu Jiu. În acelaşi timp, pe prima alee a parcului din faţa Sălii Sporturilor va avea loc un târg cultural.

Evenimentul se bucură de susţinerea unor nume mari ale sportului românesc, precum: Gabriela Szabo, Virgil Stănescu şi Ruxandra Dragomir.

Vă aşteptăm la un spectacol studenţesc naţional oferit de Student Sport, în care timpul liber se împleteşte cu sportul, sănătatea şi voia bună!

Adriana Fomenko

Consilier Turism

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii