Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:03 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Serviciul Comercial al Ambasadei SUA va gazdui un seminar pe tema "Eficienta Energetica si Solutii pentru o Infrastructura Moderna" in data de 17 mai 2012

ro

16 May, 2012 19:24 1535 Marime text

In Uniunea Europeana, cladirile sunt responsabile pentru 40% din consumul de energie si 36% din emisiile de CO2. Cresterea performantei energetice a cladirilor este necesara pentru indeplinirea obiectivelor Uniunii Europene cu privire la energie si clima: o diminuare cu 20% a emisiilor de gaze cu efect de sera, 20% din consumul de energie sa provina din surse regenerabile si reducerea cu 20% a folosirii energiei primare prin imbunatatirea eficientei energetice. Aceste obiective trebuie atinse pana in anul 2020. De asemenea, imbunatatirea performantei energetice a cladirilor s-a dovedit a fi o masura eficace pentru asigurarea securitatii energetice, cresterea productivitatii, precum si crearea de noi locuri de munca, in special in industria constructiilor.

Exista solutii si tehnologii pentru reducerea consumului energetic al cladirilor. Solutii moderne precum Contractele de Performanta Energetica (ESCO) sunt instrumente recunoscute pentru generarea si finantarea de investitii in eficienta energetica atit in sectorul public cat si in cel privat. Aceste instrumente asigura printr-un minim de investitii de capital, reducerea costurilor de operare, indeplinirea standardelor UE precum si cresterea valorii de piata a cladirilor guvernamentale, scolilor, cladirilor comeciale, rezidentiale si industriale.

"Serviciul Comercial al Ambasadei SUA in Romania promoveaza solutii si tehnologii americane recunoscute atat in Europa cat si in America de Nord. In acest sens, am inceput deja un dialog cu Romania pe tema conservarii energiei, tema care include mai multe aspecte, inclusiv cele referitoare la preturile energie, subventii si costurile aferente suportate de cetateni si stat," a adaugat Keith Kirkham, Consilier Comercial al Ambasadei americane la Bucuresti. Ambasada SUA la Bucuresti a aderat recent la Liga Ambasadelor Verzi (League of Green Embassies). Aceasta initiativa include ambasade din peste 80 de tari care au ca obiectiv cresterea performantei energetice a cladirilor din dotare.

Birourile locale ale companiilor americane participante la eveniment vor prezenta perspectiva si expertiza lor in acest domeniu. Participantii sunt 3M, Honeywell, OTIS Elevator and UTC Climate, Controls & Security. La eveniment sunt invitati dezvoltatori imobiliari, reprezentanti oficiali locali, banci si primarii.

Eficienta Energetica si Solutii pentru o Infrastructura Moderna" este al doilea seminar din seria de evenimente "Solutii pentru Dezvoltarea Infrastructurii" lansat de Serviciul Comercial al Ambasadei SUA la Bucuresti. Evenimentul va avea loc joi, 17 mai in intervalul orar 9:00 - 14:00 la Hotelul Radisson Blu Hotel - sala Electra. Cei interesati sa participe sunt rugati sa se inregistreze in avans pe email la adresa maria.nitoiu@trade.gov

Contact: Maria Nitoiu, U.S. Commercial Service, U.S. Embassy, 021.200.3379

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii