Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:21 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Corpul Pacii si Scoala Romaneasca vor gazduii conferinta Model United Nations

ro

28 Sep, 2009 15:16 1695 Marime text

Voluntarii Corpului Pacii au intrat intr-un parteneriat cu un liceu romanesc pentru a organiza o conferinta Model United Nations (MUN) in Iasi in perioada 28-30 noiembrie, 2009, cu un numar de 120 de participanti liceeni romani.

Colegiul Naţional Emil Racovita va fi gazda unui eveniment de trei zile pentru care accepta aplicatii pana la data de 4 octombrie prin intermediul site-ului sau, http://www.iasimun.org, in vederea participarii la acest eveniment de limba engleza. Model United Nations este o simulare a Natiunilor Unite in cadrul careia elevii se documenteaza pe baza unor probleme la nivel global si apoi propun solutii din perspectiva diferitelor tari.

Elevii de la Colegiul Naţional Emil Racoviţa si-au dorit sa fie gazda unei conferinte MUN in Iasi dupa ce au participat la alte conferinte MUN in Galati si Saint Petersburg, Rusia, anul trecut.

"MUN schimba perceptia noastra despre invatarea limbii engleze si despre politica internaţionala. Sper ca MUN sa devina un program important in cadrul multor scoli din Romania in viitor" a declarat Madalina Secareanu, eleva de liceu a Colegiului National Emil Racovita care va indeplini functia de secretar general in cadrul conferintei.

Voluntarul Corpului Pacii David Pi, care preda engleza la Colegiul National Emil Racovita, ii sfatuieste pe ceilalţi elevi organizatori. "Consider ca scopul este inspirarea tinerilor" a declarat Pi, care a fost implicat in mai mult de 12 conferinte MUN in diferite zone ale globului inca din 1998. "Ideea organizarii unei conferinte de catre elevi, care gandesc critic la adresa problemelor mondiale si se alatura unei comunitati de semeni dinamici le induce tuturor participantilor un sentiment de realizare si motivare".

Elevii vor discuta informal 12 subiecte in patru comitete organizate tematic pe probleme politice, ale mediului inconjurator, sociale si economice. Elevii vor scrie apoi solutiile propuse de ei sub forma unor rezolutii, care vor fi dezbatute si votate. Elevii vor prezida comitete si vor decide subiectele care vor fi dezbatute.

Unii participanti isi vor exersa si isi vor dezvolta abilitatile jurnalistice. Corpul de Presa MUN, recomandat de catre voluntarii Corpului Pacii si fostul reporter Zack Baddorf, va scrie si publica un ziar in fiecare zi a conferintei pentru a informa despre activitatile celorlalti elevi. De asemenea Corpul de Presa va realiza conţinutul multimedia pentru site-ul web al evenimentului.

Elevii selectati vor trebui sa plateasca pentru transportul propriu si o taxa de participare de 90 RON inainte de inceperea conferintei. Studentilor din afara orasului Iasi li se asigura cazarea si masa.

Mai multe informatii va sunt puse la dispozitie online la http://www.iasimun.org.

David Pi, voluntar in cadrul Corpului Pacii, studenta Madalina Secareanu sau alti participatţi pot fi contactati pentru interviuri la urmatoarele date de contact:

E-mail: info@iasimun.org
Telefon: 0752756705

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii