Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:19 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasada SUA sprijina bibliotecile din Romania

ro

19 Apr, 2010 01:29 1556 Marime text

Dr. Hermina Anghelescu, conferentiar la Facultatea de Biblioteconomie si Stiinta Informarii de la Wayne State University, Detroit, Michigan, se va afla in Romania in perioada 19-27 aprilie, in cadrul unui program finantat de Departamentul de Stat al S.U.A. Dr. Anghelescu va sustine conferinte si va avea intalniri profesionale in Bucuresti, Sibiu, Gura Humorului, Suceava si Brasov, menite sa contribuie la dezvoltarea culturii informatiei, ca parte componenta a promovarii societatii informationale in Romania. Programul sau va include intalniri cu experti ai Ministerului Educatiei, Cercetarii si Sportului si ai Ministerului Culturii si Patrimoniului National, bibliotecari, profesori, studenti si reprezentanti ai presei.

Prin acest program, Ambasada S.U.A. sustine eforturile bibliotecilor si ale institutiilor de invatamant de a sprijini studentii, elevii si publicul larg din Romania sa dezvolte aptitudini de a regasi si a evalua eficient resursele de informatii relevante, prin tehnici adecvate, pentru a folosi si a prezenta rezultatele cercetarilor proprii intr-o forma corecta din punct de vedere etic si in concordanta cu scopul cercetarii. Cultura informatiei este studiata in S.U.A. inca din 1977, iar expertii americani au devenit lideri in acest domeniu care contribuie substantial la promovarea utilizarii informatiei de calitate intr-un cadru legal.

Centrul Cultural American invita marti, 20 aprilie, jurnalistii din Bucuresti la conferinta video digitala intitulata "Nevoia de informare a utilizatorilor bibliotecilor de astazi: Bibliotecile si bibliotecarii anului 2010 - provocari si solutii," sustinuta de dr. Anghelescu. Intalnirea va fi moderata de Julie O'Reagan, atasat cultural al Ambasadei SUA. Bibliotecari de la Biblioteca Centrala Universitara "Carol I" din Bucuresti, Biblioteca Metropolitana Bucuresti, Biblioteca Academiei Romane si Biblioteca Nationala Pedagogica "I.C. Petrescu" din Bucuresti, profesori si studenti ai Facultatii de Biblioteconomie si Stiinta Informarii din cadrul Universitatii din Bucuresti vor participa la acest dialog. Vor fi in legatura audio-video Centrele Americane din Timisoara, Cluj-Napoca si Constanta impreuna cu invitatii lor: bibliotecari de la bibliotecile publice si universitare, profesori si studenti ai Facultatilor de Biblioteconomie si Stiinta Informarii din cadrul universitatilor din Timisoara si Cluj-Napoca.

DATA: Marti, 20 aprilie 2010

ORA: 14:00 - 16:00

LOCUL: Centrul Cultural American

Str. Dumbrava Rosie nr. 10 (intre Piata Spaniei si Gradina Icoanei) Bucuresti

Accesul jurnalistilor se va face incepand cu ora 13:00 pe baza legitimatiilor de presa si cartii de identitate. Va rugam sa trimiteti confirmarile pentru participare la armaselum@state.gov si popaam@state.gov.

Dr. Anghelescu va participa joi, 22 aprilie, ora 11:00 la Sibiu la prima conferinta internationala din Romania privind "Cultura informatiei" ("Information Literacy") cu prezentarea intitulata "Bibliotecile si cultura informatiei" (Biblioteca Universitatii "Lucian Blaga" din Sibiu, Str. Lucian Blaga nr.2A).

De asemenea, dr. Anghelescu a fost invitata la conferinta "E-aptitudini prin biblioteca publica" a Asociatiei Nationale a Bibliotecarilor si Bibliotecilor Publice din Romania (ANBPR) organizata la Gura Humorului. Comunicarea "Bibliotecile si cultura informatiei" va fi sustinuta vineri, 23 aprilie, ora 9:00 (Hotel BEST WESTERN Bucovina, Bd. Bucovina nr. 4, Gura Humorului).

La Universitatea din Bucuresti si la Universitatea "Transilvania" din Brasov

dr. Anghelescu se va intalni luni, 19 aprilie, ora 14:00, si, respectiv, luni, 26 aprilie, ora 10:00, cu profesori si studenti ai facultatilor de biblioteconomie si stiinta informarii unde va discuta despre invatamantul de specialitate in S.U.A. si Canada, procesul de acreditare a facultatilor respective, cat si despre nevoile de informare ale utilizatorilor bibliotecilor de astazi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii