Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasada SUA marcheaza ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei printr-o serie de programe de informare pe tema TBC

ro

23 Mar, 2012 21:10 1363 Marime text

March 23, 2012

Statele Unite ale Americii marchează Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei, proclamată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii pentru a comemora descoperirea bacilului tuberculozei de către medicul Robert Koch în 1882. Această zi oferă posibilitatea comunicării problemelor şi soluţiilor în ceea ce priveşte tuberculoza şi este un bun prilej de a sprijini eforturile globale pentru controlul TBC.

Ambasada SUA în România a marcat Ziua Mondială de Luptă Împotriva Tuberculozei pe parcursul acestei săptămâni printr-o serie de programe de informare şi conştientizare a publicului asupra acestei boli. În ciuda tratamentului care dă rezultate de mulţi zeci de ani, tuberculoza rămâne o problemă globală de sănătate. În 2010 s-au înregistrat 8.9 milioane de cazuri şi 1.45 milioane de decese (inclusiv cazurile de deces din cauza tuberculozei în rândul persoanelor infectate cu HIV). Tuberculoza este a doua cauză infecţioasă de deces din lume, dupa HIV. Din acest motiv, tuberculoza este o prioritate pentru instituţiile medicale şi de sprijin din întreaga lume. Statele Unite îşi reafirmă angajamentul în lupta acestei boli ucigătoare.

Oficialii ambasadei au călătorit împreună cu Jonathan Stillo, cercetător în domeniul tuberculozei, la licee din Valea Călugărească (judeţul Prahova), Cândeşti (judeţul Dâmboviţa) şi Mihăileşti (judeţul Giurgiu) pentru a informa elevii în legătură cu această boală. În Bucureşti ei au fost prezenţi la Colegiul Naţional „Mihai Viteazu", însoţiţi de Libby Gitenstein, soţia ambasadorului SUA în România, şi de Halle Biden, soţia procurorului general al statului Delaware, Joseph „Beau" Biden III.

În această dimineaţă, angajaţi ai ambasadei SUA au distribuit pachete de îngrijire personală bolnavilor de TBC de la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta" din Bucureşti. Pentru a strânge banii necesari achiziţionării acestor pachete, personalul ambasadei SUA a participat săptămâna trecută la „Bucharest One Week Marathon" în cadrul căruia au alergat sau au parcurs o distanţă de 42 km. Ambasadorul Mark Gitenstein şi vice preşedintele SUA Joe Biden s-au alăturat săptămâna trecută, din Washington, acestui maraton.

Tot astăzi, Libby Gitenstein şi Peter Chordas, ofiţer medical la ambasada SUA, au susţinut discursuri în cadrul conferinţei de presă pentru marcarea Zilei Mondiale de Luptă Împotriva Tuberculozei la Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta". Libby Gitenstein a împărtăşit audienţei povestea bunicului ambasadorului SUA care a suferit de TBC, iar Peter Chordas a vorbit despre programele de informare derulate de ambasada şi despre experienţa sa personală cu această boală.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii