Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:10 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

PSD Constanţa joacă în taberele adversarilor? Toate bannerele rupte, repuse pe poziţie la iniţiativa senatorului Nicolae Moga (galerie foto)

ro

31 Oct, 2014 00:00 1838 Marime text

Cu câteva zile înaintea primului tur al alegerilor prezidenţiale, conducerea Organizaţiei Judeţene a PSD Constanţa a susţinut o conferinţă de presă în care a dezvăluit că premierul Victor Ponta, candidatul PSD la preşedinţie, va veni la Constanţa între cele două tururi. „Este oficial, s-a stabilit că pe 11 noiembrie candidatul nostru va veni într-o vizită în teritoriu. Încă nu am stabilit efectiv programul, dar ştim că se va întinde pe durata întregii zile şi va fi în tot judeţul. Din ceea ce ştiu, o să fie efectuată o vizită la Tuzla, unde va fi inaugurat un program de dezvoltare locală şi un centru de tineret, cel mai probabil vom face şi «testul de rezistenţă» a noului pod de la Agigea. În municipiul Constanţa vor fi mai multe obiective şi probabil şi la Cernavodă“, a precizat directorul de campanie al PSD Constanţa, senatorul Nicolae Moga.

 Temă de campanie - unirea. Ziar de campanie - „Unirea“

Acesta a adăugat că, pentru primul tur al alegerilor la nivel judeţean, au fost organizate 75 de acţiuni: „Pentru perioada dintre turul I şi turul II avem programate încă 25 de acţiuni comune cu partenerii noştri“, a spus senatorul.

Cât despre materialele de campanie, parlamentarul de Constanţa a precizat, din nou, că singurele materiale ale PSD sunt cele 10.000 de exemplare de broşuri de prezentare a candidatului Ponta, un ziar de campanie - „Unirea“ şi materialele trimise de la centru pentru panotajul electoral. „Acele broşuri «otrăvite» distribuite prin poştă care denigrează imaginea unui contracandidat nu ne aparţin. La BEJ s-a depus o sesizare de câtre cei din ACL cu privire la acestea, însă Alianţa PSD-UNPR-PC a depus contestaţie la BEC împotriva deciziei BEJ, care a fost admisă. Încă de la începutul campaniei, am militat pentru o campanie civilizată, frumoasă, de aceea nici nu am agresat vizual constănţenii nici cu panotaj excesiv, nici cu materiale denigratoare“, a declarat senatorul Nicolae Moga. Interesant este că „materialele otrăvite“ unde era prezentat într-o lumină proastă candidatul ACL Klaus Iohannis au fost tipărite de Amma Print la comanda Alianţei electorale PSD-UNPR-PC, după cum se precizează pe una dintre feţele afişului, aceeaşi societate care a tipărit şi ziarul de campanie al PSD, „Unirea“, material prezentat oficial în conferinţa de ieri.

 Previziunile social-democraţilor pentru Constanţa - 37,5% în turul I

 Potrivit senatorului Nicolae Moga, care a fost însoţit ieri în conferinţă de deputatul Radu Babuş şi de viceprimarul Decebal Făgădău, „furtuna a deteriorat mai multe bannere şi panouri electorale, dar le-am refăcut, le-am repus pe poziţii şi nu numai pe ale noastre, ci şi pe ale contracandidaţilor. În Ciocârlia, Viişoara, Ostrov şi alte localităţi unde bannerele atârnau pe jos, chiar le-am recuperat şi am prins la loc bannerele cu Udrea şi Iohannis. Am crezut de cuviinţă că lumea trebuie să fie informată, chiar dacă sunt contracandidaţii candidatului nostru“, a explicat directorul de campanie al PSD din judeţul Constanţa.
 
În turul întâi al alegerilor din Constanţa, liderii PSD îşi propun un scor de 37,5% pentru Victor Ponta, în timp ce, pentru turul al doilea, social-democraţii speră în refacerea USL şi în depăşirea acestui prag. „În turul doi, ne bazăm şi pe susţinerea domnului Tăriceanu“, a mai spus senatorul Moga. „Sunt sigur că prezenţa la vot la aceste alegeri va fi cea mai mare de după Revoluţie“, a replicat deputatul Radu Babuş.
 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii