Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:14 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Klaus Iohannis cere, pentru viitor, vot prin corespondenţă şi vot electronic

ro

03 Nov, 2014 21:04 1373 Marime text
Preşedintele PNL, Klaus Iohannis, a declarat, azi, că în cazul alegerii sale în funcţia de şef al statului va cere elaborarea în termen de şase luni a legislaţiei privind votul prin corespondenţă şi votul electronic, după ce Guvernul Ponta "i-a supus la umilinţe" pe cei din diaspora.
 
Iohannis a prezentat în conferinţă de presă un colaj video cu imagini cu protestele din diaspora. Filmul a fost proiectat pe un ecran, în spatele pupitrului de la care Iohannis şi-a susţinut conferinţa.
 
"Asta a fost ziua votului organizată a la Victor Ponta. Aşa va arăta tot anul 2015, ca ziua votului. Dezordine, haos, lipsă de respect pentru cetăţeni, pentru că Guvernul în continuare refuză să vină cu bugetul pentru 2015 să ne arate cum vrea să acopere pomenile electorale, toate promisiunile făcute cetăţenilor acum în prag de alegeri", a spus liderul PNL, după ce a vizionat filmul împreună cu jurnaliştii prezenţi la conferinţă.
 
El a susţinut că "sunt încălcate principiile democratice" deoarece pentru mii de români din străinătate dreptul la vot "a fost încălcat". "România nu poate să arate în faţa Europei ca o ţară în care cetăţenii săi sunt bruscaţi în ambasade, nu sunt lăsaţi să voteze. Este foarte regretabil că Guvernul României a reuşit să ne facă de râs, să ne facă de minune în faţa străinătăţii. Mândria de a fi român nu trebuie folosit ca slogan şi scris pe bannere şi pereţi. Trebuie să fie o atitudine faţă de proprii cetăţeni", a mai spus Iohannis.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii