Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:18 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BEC și STS, cu ochii pe secțiile de votare

ro

04 Oct, 2014 17:29 2159 Marime text
Prezenţa la vot în cele două tururi ale alegerilor prezidenţiale va fi monitorizată în toate secţiile de votare din ţară, transmite știripesurse.ro.

La această acţiune fără precedent vor colabora Biroul Electoral Central (BEC) şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS). Dacă monitorizarea prezenţei la vot se făcea pe un eşantion de 3000 de secţii de votare, cu o marjă de eroare de +/-1%, la alegerile din noiembrie lucrurile vor sta altfel.

„Acum veţi avea o monitorizare a prezenţei la vot, aş putea spune, din toate secţiile de votare din ţară, pe 5 intervale orare, aşa cum Biroul Electoral Central a decis prin decizia nr. 36. Intervalele sunt 10:00, 13:00, 16:00, 19:00 şi 21:00. La fiecare dintre aceste intervale, preşedinţii de secţii de votare vor transmite un mesaj tip sms către BEC, mesaj care va fi pus pe pagină de Internet a BEC în dreptul secţiei de votare de la care a fost transmis”, a explicat Marian Muhuleţ, vicepreşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP) şi purtător de cuvânt al BEC, într-o emisiune la TVR, conform știripesurse.ro.

În acest sens, cei 18.550 de preşedinţi ai secţiilor de votare vor primi de la STS aparate telefonice de pe care vor putea să trimită prin sms datele.

Oricine va putea avea acces la un set de date precum ora transmiterii mesajului, numărul de alegători care s-au prezentat pe lista permanentă din respectiva secţie de votare, numărul de alegători care au votat pe tabelul suplimentar din secţia de votare şi numărul alegătorilor care au votat cu ajutorul urnei speciale.



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii