Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:17 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acuzaţii grave în TVR Exit-poll-urile la vot ar urma să fie realizate de o firmă apropiată PSD

ro

27 Oct, 2014 14:54 1623 Marime text
Din Consiliul de Administrație al TVR vine un avertisment negru, cu o săptămână înainte de primul tur. Andrei Muraru, membru în CA al TVR, acuză presiuni din partea PSD asupra televiziunii publice și susține că Exit-poll-ul de la televiziunea publică va fi asigurat de o casă de sondare apropiată PSD, scrie stiripesurse.ro.
 
”Cu o săptămână înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale, la televiziunea publică se întâmplă lucruri ciudate. Aceste evenimente stranii nu au cum să nu trezească serioase suspiciuni asupra autonomiei și independenței editoriale a televiziunii publice care, conform legii, trebuie ferită de orice ingerință politică.
 
După presiunile care s-au făcut asupra conducerii televiziunii și care au dat naștere unui mare scandal de presă în urmă cu o lună, lucurile par să nu se fi liniștit la nivelul management-ului acestei instituții. Având în vedere aceste evoluții, mă văd obligat să informez opinia publică asupra a două evenimente recente.
 
Candidatul PSD la aceste alegeri prezidențiale, domnul Victor Ponta, nu a găsit de cuviință să participe la nici o dezbatere electorală organizată de TVR, dar asta nu l-a făcut să refuze”invitația” la o ”ediție specială” a emisiunii ”Viața Satului”, astăzi, 26 octombrie 2014, chiar de Ziua Recoltei. Probabil, a recoltei electorale, deducem noi, întrucât emisiunea a fost atât de ”specială” încât publicitatea electorală a fost banal mascată sub o discuție despre banii agricultorilor. Îmbrăcată în subiecte ”sensibile” precum cuantumul fondurilor primite de fermieri, piața laptelui sau eliminarea unor accize, emisiunea a fost o mostră de manipulare. Întrebările ridicate la fileu, temele aranjate și subiectele probabil dinainte negociate au avut darul de a adânci suspiciunile că TVR este controlată de partidul de guvernământ nu doar prin deciziile majorității membrilor Consiliului de Administrație, dar chiar prin unii angajați aflați în posturi de conducere.
 
Un alt subiect controversat este cel al exit poll-ului pe care TVR ar urma să îl comande pentru a măsura opțiunile la alegerile prezidențiale din 2 și 16 noiembrie a.c. Inițial, SRTV a decis organizarea unei licitații cu valoare estimată, licitație electronică la care nu s-a prezentat nici un competitor până la termenul-limită (21.10.2014). Așadar, pentru că ”timpul nu mai permite repetarea procedurii de cerere de oferte”, Consiliului de Administrație i se propune aprobarea unei negocieri directe fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare. Gurile rele, dar cunoscătoare ale tertipurilor licitațiilor publice, dădeau ca sigură această repetare a licitației,care ar urma să fie câștigată de o firmă de sondare apropiată PSD”, susține Andrei Muraru.

Sursa: stiripesurse.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii