Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane derulează campania de informare „Prietenul tău poate fi un Loverboy!"

ro

22 Sep, 2011 00:25 1768 Marime text
Tehnica de recrutare a tinerelor de către reţelele de trafic de persoane este denumită metoda „prin îndrăgostire", iar cel care o practică este denumit de către specialiştii structurilor de prevenire şi combatere a fenomenului ca "loverboy".

Agenţia Naţională împotriva Traficului de Persoane (ANITP), instituţia publică cu atribuţii de coordonare, evaluare şi monitorizare la nivel naţional a aplicării politicilor în domeniul traficului de persoane, atrage atenţia asupra acestei metode internaţionale - „loverboy". Aceasta este utilizată şi în România, ţară de origine, iar adolescenţii trebuie să fie informaţi cu privire la pericolele ascunse dar actuale din comunitate. Astfel, în perioada 12 septembrie - 18 octombrie, ANITP derulează o campanie de informare desfăşurată la nivel naţional.

În cadrul campaniei „„Prietenul tău poate fi un Loverboy!", în data de 23 septembrie 2011, cu ocazia celebrării Zilei Internaţionale Împotriva Exploatării Sexuale şi a Traficului de Femei şi Copii, reprezentanţii Centrului Regional Constanţa al ANITP vor desfăşura o activitate de prevenire a traficului de persoane la Liceul Teoretic „Decebal" din Constanţa. Cu acest prilej, le va fi prezentată elevilor metoda de recrutare denumită „loverboy", precum şi diferite cazuri ale unor victime ale acestor "loverboys". Totodată, va fi prezentat şi filmul "Loverboy", regizat de Cătălin Mitulescu, care este inspirat din mai multe poveşti reale ale victimelor traficului de persoane.

ANITP avertizează că această problemă este una la nivel naţional şi internaţional, existând din ce în ce mai multe astfel de cazuri. Tinerele trebuie să fie informate cu privire la tehnica menţionată mai sus şi să realizeze primejdiile unei relaţii cu un "loverboy".

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii