Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:17 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Mondială a Mediului

ro

06 Jun, 2017 12:26 1978 Marime text
COMUNICAT DE PRESĂ

Adunarea Generală a ONU a stabilit în anul 1972, cu prilejul Conferinței de la Stockholm privind mediul, ca data de 5 iunie să fie dedicată Zilei Mondiale a Mediului.
          ”Connecting people to nature”, tema aleasă de Programul Națiunilor Unite pentru Mediu(UNEP) este un îndemn de a ieși din case și a petrece mai mult timp în natură, pentru a-i aprecia frumusețea și importanța, pentru ca mai apoi să facem tot ce putem pentru a o proteja.
          Să preluăm îndemnul acestei zile și să ne gândim mai bine la locul nostru în natură, la dependența noastră de ea și la ce putem să facem pentru a asigura copiilor noștri un mediu mai curat.
          După cum a precizat și Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu: ”Dezvoltarea durabilă, economia circulară, stimularea înlocuirii mijloacelor de transport poluante cu cele hibrid , colectarea selectivă a deșeurilor, protejarea florei și faunei trebuie să devină, cât mai curând, reflexe comportamentale ale tuturor popoarelor, dacă dorim ca și generațiile viitoare să se poată bucura de apă și aer curat, de hrană sănătoasă și, nu în ultimul rând, de frumusețea extraordinară  pe care ne-o oferă natura, în fiecare clipă”.
          De la grădina din fața casei sau blocului la marile parcuri, natura este mai aproape de tine decât crezi. Este timpul să ieși din casă și să te bucuri de ea!
          Din fericire pentru noi, județul Constanța ne oferă nenumărate locuri de petrecere a timpului liber în mijlocul naturii: Litoralul Mării Negre, pădurile, lacurile, peșterile, parcurile și grădinile tematice.
 
DIRECTOR EXECUTIV,
Lavinia Monica ZAHARIA
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii