Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:12 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitatea APM Constanţa în perioada 02.04 – 06.04.2012

ro

09 Apr, 2012 14:56 2501 Marime text

06.04.2012

INFORMARE DE PRESĂ
Activitatea APM Constanţa în perioada 02.04 – 06.04.2012

În cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, în săptămâna 02.04 – 06.04.2012 s-au desfăşurat următoarele activităţi:

Compartimentul Proiecte, Relaţii Publice (C.P.R.P.)
S-a asigurat permanent:
- informarea publică directă;
- informarea presei;
- corespondenţa pentru solicitările scrise şi petiţii.
A fost transmisă la ARPM Galaţi Raportarea săptămânală privind acţiunile de mediatizare a activităţii comunicare - apariţii media.
A fost transmis la ARPM Galaţi Planul cu acţiunile de comunicare.
A fost transmisa la ARPM Galaţi Raportarea privind indicatorii pentru valorificarea informaţiilor aferente Compartimentului PRP.
A fost transmis la Prefectura Constanta stadiul proiectelor finantate din fonduri UE.
In cadrul Programului Casa Verde pentru persoane fizice, sesiunea 2010 au fost depuse 2 dosare de decontare, in total fiind depuse pana in prezent 313 dosare de decontare.
In cadrul Programului Casa Verde pentru persoane fizice, sesiunea 2011 au fost depuse 20 contracte de finantare semnate de catre beneficiari, in total fiind semnate 27 contracte de finantare nerambursabila.
In data de 06.04.2012 s-au premiat copiii care au participat la concursul de desene organizat cu ocazia sarbatoririi Lunii Padurii.

Serviciul Reglementări (S.R.)  
În cadrul Compartimentelor Evaluare Impact (C.E.I.) şi Evaluare adecvată (C.E.A.) s-au eliberat 29 acte de reglementare şi 13 consultaţii tehnice.

Compartimentul Deşeuri şi Substanţe Chimice Periculoase, Sol şi Subsol (C.D.S.C.P.S.S  
În vederea colectării datelor şi informaţiilor privind generarea şi gestionarea deşeurilor în anul 2010, următorii operatori economici au avut obligaţia să completeze chestionare si să le transmită către APM Constanta:
• operatorii economici  care generează mai mult de 5 t/an deşeuri nepericuloase şi/sau 0,1t/an deşeuri periculoase –completează chestionare GD- PRODDES


• operatorii de salubritate/unităţile administraţiei publice locale  – completează chestionare GD- MUN
• operatorii instalaţiilor de tratare a deşeurilor/unităţilor administraţiei publice locale  –completează chestionare GD –TRAT
• operatorii economici care desfăşoară activităţi de colectare/tratare deşeuri în vederea reciclării  -  completează chestionare GD- COLECTARE/TRATARE
• operatorii staţiilor de epurare orăşeneşti şi industriale –completează chestionare GD- NAMOL
Chestionarele sunt în curs de verificare şi introducere în baza de date  MEDIUS.
Au fost aprobate patrusprezece Formulare pentru transportul deşeurilor periculoase către operatori economici, din judeţul Constanţa, autorizaţi pentru valorificarea/eliminarea deşeurilor periculoase.
Un reprezentant al C.D.S.C.P.S.S. a participat la o acţiune de informare şi conştientizare privind colectarea selectivă a deşeurilor, la Grupul Şcolar de Industrie Alimentara.

Compartimentul Arii Protejate (C.A.P.)
Se asigură permanent corespondenţa pentru solicitările scrise cu privire la ariile naturale protejate de interes naţional şi din Reţeaua Ecologică Natura 2000.
S-au emis puncte de vedere privind încadrarea, fata de ariile naturale protejate din Judeţul Constanta si impactul  asupra biodiversităţii a obiectivelor propuse pentru avizare/autorizare.
S-a verificat starea de conservare a siturilor Natura 2000 ROSCI0014 Mlastina Hergheliei Obanul Mare si Pestera Movile si ROSPA 0066 Limanu Herghelia.

Serviciul  Monitorizare (S.M)
Compartimentul  Monitorizare, Baze de Date (C.M.B.D)

S-a realizat validarea zilnică a datelor de calitate a aerului provenite din reţeaua automată de monitorizare. Nu s-au înregistrat depăşiri ale concentraţiilor imisiilor .
S-a transmis la ARPM- Galaţi următoarea raportăre:
· Raportarea săptămânală privind Agenda de activităţi a APM Constanţa;

S-a asigurat funcţionarea corespunzătoare a staţiilor automate de monitorizare a calităţii aerului prin  validarea datelor rezultate şi întocmirea „Buletinului zilnic pentru informarea publicului cu privire la Calitatea aerului în judeţul Constanţa”.

Compartimentul Laborator (C.L.)
AER
În cadrul programului de monitorizare zilnică a calităţii aerului, au fost prelevate probe de pulberi in suspensie, fracţiunile PM10 si PM2,5,  de la staţiile de monitorizare a calităţii aerului amplasate in judeţul Constanta, respectiv localităţile: Constanta – staţiile Casa de Cultura, Fantasio, str. Liliacului, Mangalia, Năvodari - Tabăra, Medgidia.
Probele sunt in lucru pentru determinarea concentraţiilor de metale grele din aer – plumb, cadmiu, nichel, arsen.

Radioactivitate
Rezultatele analizelor de radioactivitate efectuate în regim continuu prin staţiile de radioactivitate Constanţa şi Cernavodă (măsurători beta-globale şi gamma-spectrometrice pentru factorii de mediu),
s-au situat sub valorile nivelurilor de notificare operaţionale.

Pentru detalii suplimentare şi orice alte informaţii legate de activitatea APM Constanţa, puteţi contacta pe Monica Bucşan sau Oana Stancovici - Bianu din cadrul Compartimentului Proiecte, Relaţii Publice.

Director Executiv
    Simona CONSTANTIN

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii