Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:07 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitate APM Constanta

ro

08 Jun, 2012 23:27 2522 Marime text
ACTIVITATEA AGENTIEI PENTRU PROTECTIA MEDIULUI CONSTANŢA ÎN PERIOADA 05.06 - 08.06.2012

În cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, în săptămâna 05.06 - 08.06.2012 s-au desfăşurat următoarele activităţi:

Compartimentul Proiecte, Relaţii Publice (C.P.R.P.)

S-a asigurat permanent:

- informarea publică directă;

- informarea presei;

- corespondenţa pentru solicitările scrise şi petiţii.

A fost transmisă la ARPM Galaţi Raportarea săptămânală privind acţiunile de mediatizare a activităţii comunicare - apariţii media.

A fost transmis la ARPM Galati Planul lunar cu actiunile de comunicare pentru luna iunie 2012.

A fost transmisa la ARPM Galați raportarea privind indicatorii pentru valorificarea informațiilor aferente Compartimentului PRP.

A fost transmisa la Prefectura Constanta raportarea privind stadiul proiectelor finanțate din fonduri UE.

In cadrul Programului Casa Verde persoane fizice sesiunea 2010, au fost depuse 2 dosar de decontare, in total fiind depuse pana in prezent 328 dosare de decontare.

In cadrul Programului Casa Verde persoane fizice sesiunea 2011, au fost depuse 2 dosar de decontare, in total fiind depuse pana in prezent 23 dosare de decontare.

In data de 28.05.2012, elevii clasei a X-a D de la Liceul teoretic Traian au vizitat incineratorul de la Lumina aparținând societatii SC ECO FIRE SISTEMS SRL.

In data de 29.05.2012 la sediul agenției a avut loc o parada de costume din materiale reciclabile si doua scenete având ca tema protecția mediului.

In data de 30.05.2012 elevi de la Colegiul Tehnic „Vasile Parvan" au vizitat stația de sortare deșeuri aparținând societatii SC Gremlin Computer SRL.

In data de 05.06.2012 in sala de conferințe a Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanta s-a desfășurat marcarea oficiala a Zilei Mondiale a Mediului si premierea castigatorilor concursurilor de costume din materiale reciclabile si fotografie.

Școlile participante la evenimente au fost: Scoala nr. 3 „Ciprian Porumbescu" Constanta, Școala nr.37 Constanta, Școala nr.16 Constanta, Școala cu clasele I-VIII din Castelu, Școala nr.39 „Nicolae Tonitza" Constanta, Liceul Teoretic Murfatlar, Colegiul Naţional Pedagogic „Constantin Brătescu".

Partenerul evenimentului a fost Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanta. Premierea castigatorilor concursurilor a fost făcuta de SC ECO FIRE SISTEMS SRL, SC GREMLIN COMPUTER SRL, SC POLARIS M HOLDING SRL. Alți sponsori ai evenimentului: SC RAJA SA, SC OIL DEPOL SRL.

Toate aceste manifestări au avut loc cu ocazia sărbătoririi Zilei Mondiale a Mediului.

Un reprezentant al compartimentului a participat in data de 06.06.2012 la premierea din cadrul proiectelor „Lumea ta curata" si „Peripețiile lui Ovi" derulate de SC Lafarge Ciment Romania SA in toate școlile din Medgidia si din localitățile Castelu, Peștera si Corbu.

Serviciul Reglementări (S.R.)

În cadrul Compartimentelor Evaluare Impact (C.E.I.) şi Evaluare adecvată (C.E.A.) s-au eliberat 97 acte de reglementare şi 34 consultaţii tehnice.

Compartimentul Deşeuri şi Substanţe Chimice Periculoase, Sol şi Subsol (C.D.S.C.P.S.S)

În vederea colectării datelor şi informaţiilor privind generarea şi gestionarea deşeurilor în anul 2010, următorii operatori economici au avut obligaţia să completeze chestionare si să le transmită către APM Constanta:

  • operatorii economici care generează mai mult de 5 t/an deşeuri nepericuloase şi/sau 0,1t/an deşeuri periculoase -completează chestionare GD- PRODDES
  • operatorii de salubritate/unităţile administraţiei publice locale - completează chestionare GD- MUN
  • operatorii instalaţiilor de tratare a deşeurilor/unităţilor administraţiei publice locale -completează chestionare GD -TRAT
  • operatorii economici care desfăşoară activităţi de colectare/tratare deşeuri în vederea reciclării - completează chestionare GD- COLECTARE/TRATARE
  • operatorii staţiilor de epurare orăşeneşti şi industriale -completează chestionare GD- NAMOL

Chestionarele sunt în curs de verificare şi introducere în baza de date MEDIUS.

Au fost aprobate opt Formulare pentru transportul deşeurilor periculoase către operatori economici, din judeţul Constanţa, autorizaţi pentru valorificarea/eliminarea deşeurilor periculoase.

Compartimentul Arii Protejate (C.A.P.)

Se asigură permanent corespondenţa pentru solicitările scrise cu privire la ariile naturale protejate de interes naţional şi din Reţeaua Ecologică Natura 2000.

S-au emis puncte de vedere privind încadrarea, fata de ariile naturale protejate din Judeţul Constanta si impactul asupra biodiversităţii a obiectivelor propuse pentru avizare/autorizare.

Participare la Evenimentul de lanasare regionala a celei de-a V-a sesiuni de proiecte in domeniul biodiversitatii cu finantare din Programul operational Sectorial Mediu Axa Prioritara 4 „ implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protectia Naturii"

Serviciul Monitorizare (S.M)

Compartimentul Monitorizare, Baze de Date (C.M.B.D)

S-a realizat validarea zilnică a datelor de calitate a aerului provenite din reţeaua automată de monitorizare. Nu s-au înregistrat depăşiri ale concentraţiilor imisiilor .

S-au transmis la ARPM Galaţi, ANPM Bucureşti şi MMP următoarele raportări.

Raportarea săptămânală privind Agenda de activităţi a APM Constanţa;

Raportare lunară privind Evoluţia calităţii aerului în judeţul Constanţa.

Raportare lunară privind Regiştrii staţiilor automate de monitorizare a calităţii aerului.

S-a asigurat funcţionarea corespunzătoare a staţiilor automate de monitorizare a calităţii aerului prin validarea datelor rezultate şi întocmirea „Buletinului zilnic pentru informarea publicului cu privire la Calitatea aerului în judeţul Constanţa".

In vederea realizării Inventarului local de emisii de poluanti atmosferici pentru anul 2011, chestionarele primite de la agenţii economici, sunt introduse in baza de date ce va fi utilizata la realizarea inventarelor naţionale de emisii de poluanţi atmosferici.

Compartimentul Laborator (C.L.)

AER

În cadrul programului de monitorizare zilnică a calităţii aerului, au fost prelevate probe de pulberi in suspensie, fracţiunile PM10 si PM2,5, de la staţiile de monitorizare a calităţii aerului amplasate in judeţul Constanta, respectiv localităţile: Constanta - staţiile Casa de Cultura, Fantasio, str. Liliacului, Mangalia, Năvodari - Tabăra, Medgidia.

Radioactivitate

Rezultatele analizelor de radioactivitate efectuate în regim continuu prin staţiile de radioactivitate Constanţa şi Cernavodă (măsurători beta-globale şi gamma-spectrometrice pentru factorii de mediu),

s-au situat sub valorile nivelurilor de notificare operaţionale.

Pentru detalii suplimentare şi orice alte informaţii legate de activitatea APM Constanţa, puteţi contacta pe Monica Bucşan sau Oana Stancovici - Bianu din cadrul Compartimentului Proiecte, Relaţii Publice.

Director Executiv

Lavinia Monica ZAHARIA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii