Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:04 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ziua Mondială a Mediului - „Economia verde. Te include şi pe tine?"

ro

29 May, 2012 22:51 2825 Marime text

Celebrarea Zilei Mondiale a Mediului are loc în fiecare an pe date de 5 iunie şi oferă ocazia de a readuce în atenţia publicului unele reflecţii asupra protecţiei mediului înconjurător, fenomen care în ultimii ani a devenit una din priorităţile noastre la nivel mondial. Aniversarea acestei zile a fost stabilită în 1972 în cadrul Adunării Generale a Naţiunilor Unite, cu scopul de a marca deschiderea Conferinţei de la Stockholm asupra Mediului.

Logo -ul din acest an, fiind al 40 - lea an de activitate, ales de UNEP, pentru a marca acest eveniment „Economia verde. Te include şi pe tine?", subliniază faptul că economia verde duce la îmbunătăţirea capitalului uman şi bunăstarea socială, în timp ce reduce semnificativ riscurile de mediu şi deficitul ecologic, fiind ca un mediu economic care realizează emisii reduse de carbon, eficientizează resursele, investeşte în sectoarele verzi şi în ecologizarea sectoarelor de mediu neprietenoase.

Anul 2012 a fost ales de O.N.U. ca fiind „Anul Internaţional al Energiei Durabile pentru toţi", iar gazda evenimentului va fi Brazilia, unde liderii mondiali se vor întâlni şi pentru a sărbători 20 de ani de la Summit-ul Pământului de la Rio de Janeiro, din 1992.

Sărbătorirea Zilei Mondiale a Mediului ne oferă, în fiecare an, ocazia de a analiza efectele negative pe care le au acţiunile noastre asupra mediului, dar şi măsurile pe care trebuie să le întreprindem pe viitor pentru a reface ceea ce nepăsarea şi inconştienţa au distrus. De asemenea, reprezintă un binevenit semnal şi un îndemn de a acţiona unitar pentru salvarea patrimoniului nostru natural pe care avem datoria de a-l lăsa nealterat generaţiilor viitoare.

Agenţia pentru Protecţia Mediului Constanţa organizează în perioada 28 mai - 5 iunie 2012, împreună cu SC Eco Fire Sistems SRL, SC Gremlin Computer SRL, SC Polaris M Holding SRL, SC RAJA SA, Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa şi şcolile partenere, o serie de manifestări dedicate acestui eveniment. Manifestările constau în:

- vizitarea incineratorului de la SC ECO FIRE SISTEMS SRL şi staţia de tratare deşeuri de la SC GREMLIN COMPUTER SRL,

- scenete cu copii pe teme de mediu,

- paradă de costume realizate din materiale ecologice,

- concurs de fotografie,

- desene pe asfalt.

În data de 05 iunie 2012 la Complexul Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa, va avea loc marcarea oficială a Zilei Mondiale a Mediului.

Director Executiv

Lavinia Monica ZAHARIA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii