Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:46 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Activitatea saptamanala APM Constanta

ro

27 Nov, 2012 00:38 2268 Marime text

În cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, în săptămâna 19.11 - 23.11.2012 s-au desfăşurat următoarele activităţi:

Compartimentul Relaţii Publice si Tehnologia Informației

S-a asigurat permanent:

- informarea publică directă;

- informarea presei;

- corespondenţa pentru solicitările scrise şi petiţii.

A fost transmisă la ANPM Raportarea săptămânală privind acţiunile de mediatizare a activităţii comunicare - apariţii media.

A fost transmisă la ANPM Raportarea lunară cu privire la evenimente internaționale si vizite ale unor delegații străine la APM Constanta.

A fost transmisă la ANPM Raportarea lunară cu privire la evenimente internaționale de interes pentru APM Constanta.

Serviciul Avize , Acorduri, Autorizatii

În cadrul Compartimentelor Evaluare Impact (C.E.I.) şi Evaluare adecvată (C.E.A.) s-au eliberat 77 acte de reglementare şi 16 consultaţii tehnice.

Serviciul Calitatea Factorilor de Mediu

În vederea colectării datelor şi informaţiilor privind generarea şi gestionarea deşeurilor în anul 2011, următorii operatori economici au obligaţia să completeze chestionare si să le transmită către APM Constanta:

  • operatorii economici care generează mai mult de 5 t/an deşeuri nepericuloase şi/sau 0,1t/an deşeuri periculoase -completează chestionare GD- PRODDES
  • operatorii de salubritate/unităţile administraţiei publice locale - completează chestionare GD- MUN
  • operatorii instalaţiilor de tratare a deşeurilor/unităţilor administraţiei publice locale -completează chestionare GD -TRAT
  • operatorii economici care desfăşoară activităţi de colectare/tratare deşeuri în vederea reciclării - completează chestionare GD- COLECTARE/TRATARE
  • operatorii staţiilor de epurare orăşeneşti şi industriale -completează chestionare GD- NAMOL

Se introduc în baza de date naţională privind vehiculele scoase din uz, datele transmise de operatorii economici autorizaţi să desfaşoare activitaţi de colectare şi dezmembrare VSU.

Au fost aprobate opt Formular pentru transportul deşeurilor periculoase către operatori economici, din judeţul Constanţa, autorizaţi pentru valorificarea/eliminarea deşeurilor periculoase.

Se asigură permanent corespondenţa pentru solicitările scrise cu privire la ariile naturale protejate de interes naţional şi din Reţeaua Ecologică Natura 2000.

S-au emis puncte de vedere privind încadrarea, fata de ariile naturale protejate din Judeţul Constanta si impactul asupra biodiversităţii a obiectivelor propuse pentru avizare/autorizare.

Serviciul Monitorizare si Laboratoare

S-a realizat validarea zilnică a datelor de calitate a aerului provenite din reţeaua automată de monitorizare. Nu s-au înregistrat depăşiri.

S-a asigurat funcţionarea corespunzătoare a staţiilor automate de monitorizare a calităţii aerului prin validarea datelor rezultate şi întocmirea „Buletinului zilnic pentru informarea publicului cu privire la Calitatea aerului în judeţul Constanţa".

In vederea implementarii politicilor de mediu la nivel judetean pe termen scurt, mediu si lung necesar pentru solutionarea problemelor de mediu prin abordarea principiilor dezvoltarii durabile si in deplina concordanta cu planurile, strategiile si documentele legislative specifice, a fost intiat procesul de revizuire/actualizare a Planului Local de actiune pentru Mediu pentru judeţul Constanţa. S-a obţinut prin Hotărâre de Consiliu Judeţean structura organizatorica si Regulamentul de Organizare si Funcţionare.

S-au transmis ANPM Bucuresti următoarele raportari:

- Raportarea săptămânală privind Agenda de activităţi a APM Constanţa;

- Raportare lunară privind Planul de Măsuri Prioritare- Capitolul. 22 Mediu;

- Raportare lunară privind privind Starea factorilor de mediu în judeţul Constanţa;;

- Raportare lunară Fişa judeţului.

AER

În cadrul programului de monitorizare zilnică a calităţii aerului, au fost prelevate probe de pulberi in suspensie, fracţiile PM10 si PM2,5, de la staţiile de monitorizare a calităţii aerului amplasate in judeţul Constanta, localitatea Constanta - staţia CT1, zona Casa de Cultura; statia CT2, zona Teatrul Fantasio. Nu s-au inregistrat depasiri fata de limitele zilnice maxime admisibile.

In cadrul programului de monitorizare lunara a calitatii aerului au fost prelevate probe de pulberi sedimentabiledin orasul Constanta: Confort Urban, SC. Niva Prod Com SRL - Siloz 2 si Siloz 3, statiile de monitorizare CT1, CT2, CT5.

APA

In cadrul programului de monitorizare interna a calitatii apelor, au fost prelevate doua probe de apa din Canal Navigabil Poarta Alba - Midia Navodari si Canal Rompetrol - Amenajare Piscicola.

Probele sunt in lucru.

Rezultatele analizelor de radioactivitate efectuate în regim continuu prin staţiile de radioactivitate Constanţa şi Cernavodă (măsurători beta-globale şi gamma-spectrometrice pentru factorii de mediu), s-au situat sub valorile nivelurilor de notificare operaţionale.

Pentru detalii suplimentare şi orice alte informaţii legate de activitatea APM Constanţa, puteţi contacta pe Monica Bucşan din cadrul Compartimentului Proiecte, Relaţii Publice.

Director Executiv

Lavinia Monica ZAHARIA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii