Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:48 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ACTIVITATEA A.P.M. CONSTANTA IN PERIOADA 23.02 – 01.03.2009

ro

02 Mar, 2009 00:00 1075 Marime text

02.03.2009

INFORMARE DE PRESĂ
ACTIVITATEA A.P.M. CONSTANŢA ÎN PERIOADA 23.02 – 01.03.2009

În cadrul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Constanţa, în săptămâna 23.02 – 01.03.2009 s-au desfăşurat următoarele activităţi:

Compartimentul Programe, Relaţii Publice şi Comunicare

Se asigură permanent:
- informarea publică directă;
- informarea presei;
- corespondenţa pentru solicitările scrise şi petiţii.

Serviciul  Autorizare şi Controlul Conformării

    În cadrul Biroului Avize, Acorduri, Autorizări s-au eliberat 13 acte de reglementare si 11 de consultaţii tehnice.
    În data de 26 februarie 2009, la sediul Primăriei comunei Ion Corvin, la ora 16:00, a avut loc dezbaterea publică pentru emiterea acordului de mediu privind proiectul  „Reţea de canalizare si staţie epurare in localitatea Viile, comuna Ion Corvin”, având ca beneficiar Primăria comunei Ion Corvin.
  
În cadrul Compartimentului Controlul Conformării şi Managementul Riscului s-a efectuat:
-    verificarea conformităţii la: S.C. CDR INTEREX S.R.L.
-    verificarea amplasamentului la S.C. RODATA S.A. si  PRIMARIA VULTURU
 
Serviciul Implementare Politici de Mediu

Biroul Gestiune Deşeuri şi Chimicale

A fost transmisă către ARPM Galaţi raportarea privind operatorii economici autorizaţi pentru colectarea si dezmembrarea/tratarea VSU.
La solicitarea ANPM au fost colectate si transmise datele cu privire la operatorii economici care, în perioada 2005-2008, au produs, comercializat si utilizat următoarele chimicale:
- Substanţe active pentru pesticide – azinphos methyl, endosulfan, methyl parathion, paraquat, phorat.
- Produse industriale - hexaclorobenzen, hexaclorobutadienă.

În scopul realizării capitolelor privind deşeurile, substanţele si preparatele chimice periculoase, din Raportul privind starea mediului în judeţul Constanta, în anul 2008,  sunt prelucrate datele transmise de operatorii economici  în raportările anuale privind:
- evidenta gestiunii deşeurilor;


- gestionarea biocidelor;
- substanţele reglementate prin Protocolul de la Montreal;
- nămolurile provenite de la staţiile de epurare;
- produsele ce conţin azbest.

Un reprezentant al BGDC a participat la seminarul "Soluţii de reciclare si gestiune eficientă a deşeurilor în mediul urban si rural" si a prezentat  două materiale ce au avut ca subiect aspecte legislative naţionale din domeniul gestionării deşeurilor si obiectivele generale si specifice ale POS Mediu. Seminarul s-a desfăşurat la Medgidia în cadrul proiectului , finanţat prin programul PHARE CBC 2006, "Refacerea habitatului natural în zonele locuite din teritoriile de dezvoltare Medgidia -Silistra".
În scopul întocmirii Master Planului aferent proiectului ²Sistem integrat de gestionare a deşeurilor în judeţul Constanta², realizat cu sprijinul Ministerului Mediului prin asistenta tehnică a ROMAIR Consulting Ltd si finanţat prin Programul PHARE CES 2006,  la solicitarea Consiliului Judeţean Constanta, au fost transmise datele, aferente anului 2008, privind infrastructura de gestionare a deşeurilor.
Au fost aprobate şapte Formulare pentru transportul deşeurilor periculoase către instalaţii de valorificare/eliminare a deşeurilor periculoase, din judeţul Constanta.

Compartimentul Protecţia Naturii, Protecţia Solului - Subsolului
 
Se asigură permanent corespondenţa pentru solicitările scrise cu privire la ariile naturale protejate de interes naţional şi din Reţeaua Ecologică Natura 2000.
Un reprezentant al Compartimentului PNPSS a participat la întâlnirea de lucru organizată de către D.A.D.L. Constanţa, în vederea stabilirii obiectivelor unui proiect în cadrul Axei Prioritare 4, „Implementarea Sistemelor Adecvate de Management pentru Protecţia Naturii”, a Programului Operaţional Sectorial „Mediu”.

Serviciul  Monitoring , Sinteză  şi  Rapoarte
Aer
La cererea agenţilor economici,Şantierul Naval Constanta,S.C. HOBI WOOD S.R.L. C-ta si S.C. CUCOR S.R.L. Mangalia s-au efectuat prelevări de pulberi totale in suspensie si pulberi sedimentabile.
Apa
La cererea S.C. SNOW CLEAN S.R.L. C-TA s-a prelevat  o  proba de apă uzată. Proba este în lucru.
Radioactivitate
Rezultatele analizelor de radioactivitate efectuate în regim continuu prin staţiile de radioactivitate Constanţa şi Cernavodă (măsurători beta-globale şi gamma-spectrometrice pentru factorii de mediu), s-au situat sub valorile nivelurilor de notificare operaţionale.

DIRECTOR EXECUTIV,
Daiana OPRESCU

Compartiment P.R.P.C.,
                                                                                                                 Ionut FERENDINO

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii